UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Winterdip of winterdepressie

Het is winter en je voelt je somber en moe. Heb je dan een winterdip of Winterdepressie? Het is gelukkig niet helemaal hetzelfde alhoewel er wel overeenkomsten tussen de twee zijn.  De kleine symptonen die niet heel veel impact op het dagelijkse leven hebben kun je overeenkomsten noemen. Echter is een winterdepressie een stuk ernstiger aangezien aandoeningen extremer zijn. De winterdip is waar de meeste mensen last van hebben als ze er over klagen. Het is minder intens en verdwijnt na een tijdje ook weer.

De grote oplossing voor een winterdip is het nemen van een Lichttherapie lamp. Die zorgt voor voldoende licht zodat je minder somber wordt.

 

Wat zijn de kenmerken van een winterdip dan eigenlijk? Het begint bijna altijd met vermoeidheid. Je bent de hele dag door een beetje moe. Je wilt veel slapen en gaat ook eerder naar bed. Ook zul je er een stuk moeilijker uit kunnen komen. Dit komt door de donkere ochtend. In de zomer is dit een stuk makkelijker. Verder ben je somber wat door het slaaphormoon komt. Je bent ook passief. Je hebt weinig zin om dingen te ondernemen en je bent daarnaast ook prikkelbaar. Je zult ook minder zin hebben in sociaal contact. De ene persoon heeft er meer last van dan de ander. Zo hebben avondmensen er meer last van aangezien ochtendmensen gewend zijn vroeg op te staan zonder moeite. Het schijnt dat vrouwen ook meer last hebben van een dipje.

Zorg er voor dat je af en toe buiten bent. Ga even wandelen of hardlopen. Je voelt je direct een stuk beter omdat je lichaam behoefte heeft aan de licht stralen van buiten. Ook als de zon niet schijnt kun je dat doen. Je zou ook onder de zonnebank kunnen gaan. Te vaak gaan is niet goed voor je huid, maar heel af en toe is dit niet zo erg. Zeker niet als je hier mee de winterdip tegen kunt gaan.

https://shopvoorgezondheid.nl/