UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Hoopgevende functies in de toekomst

Als je de banenmarkt van nu vergelijkt met die van vijftig jaar terug, zie je een wereld van verschil. Er hebben zoveel technologische ontwikkelingen plaatsgevonden. Ook zijn kansrijke beroepen van toentertijd nu achterhaald of zijn ze zelfs ingehaald door de automatisering. Wat ook een belangrijke rol speelt zijn veranderingen in de maatschappij en de nieuwe interesses die de consument heeft. Wat betekent dit voor de beroepenmarkt? En wat zijn beroepen voor de toekomst? In dit artikel lees je er een en ander over.

 

Je kan om verschillende redenen een andere baan nemen. Zo kan je je huidige werk zat zijn, je kan meer zekerheid willen of zit je in een midlifecrisis. Het kan allemaal. Het kan ook zo zijn dat er meerdere factoren van invloed zijn. Wanneer je op zoek bent naar een beroep die toekomst heeft kun je een van de volgende beroepen overwegen. Deze beroepen bieden kansen.

 

Transport

De transportsector is een sector die altijd zal opvallen als de economie groeit. Snelheid en veiligheid worden steeds belangrijker. Nu bijna alle mogelijkheden van land en water zijn verkend, wordt luchttransport steeds belangrijker. In het tijdperk van automatisering is het niet onrealistisch om aan te nemen dat drones een belangrijke positie zullen innemen op het gebied van transport. De eerste onbemande taxidrone is gevlogen in Dubai. In Nederland zal het op kleinere schaal beginnen, maar pakketdiensten en drones zullen een snelle combinatie worden. Bereid je erop voor en word een dronepiloot!

 

ICT

Een van de sectoren waar het meeste perspectief in zit is de ICT. De dingen die je gisteren hebt geleerd zijn vandaag alweer gedateerd. Een java programmeur weet er alles van. Technologie staat niet stil. Er is bij particulieren, maar ook in het bedrijfsleven behoefte aan ICT´ers die op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen. Er is behoefte aan ICT’ers die de beste online beveiliging kunnen bieden. Wanneer jij ergens op ICT-gebied een expert bent en jezelf regelmatig bijschoolt ben je goed bezig. In potentie ben je een persoon waar iedereen naar op zoek zal zijn. Je hoeft niet gelijk al fulltime bezig te zijn, want er worden ook student programmeur gezocht.

 

Social Media

Als je nu een bedrijf wilt zijn en het contact met volgers niet wilt verliezen, moet je actief zijn op social media. Grote netwerken als Instagram, Facebook, Linkedin, TikTok en Twitter bieden ons ongekende mogelijkheden. Sommige bedrijven adverteren alleen via deze kanalen. Dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Wanneer je een echte expert bent en je bedrijf kunt laten groeien door het gericht inzetten van social media, dan kan je als social media marketeer een grote stap voorwaarts maken.

http://kojac.nl