UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Adverteren op Amazon

Wil je meer sales generen met je online webshop? Dat kan je doen door gebruik te maken van de diensten van Amazon. Amazon is namelijk tegenwoordig ook in Nederland aanwezig. Dit betekent dat je een grote kans hebt om meer producten te verkopen en mee te liften op de enorme naamsbekendheid van dit platform.  Adverteren op Amazon kan een goede feedbackmarketingstrategie zijn voor jouw online webshop. Alleen komt er bij adverteren op Amazon en adverteren op bol (een soortgelijk platform) veel kijken. Het is niet altijd even makkelijk. Denk aan dingen als feedmarketing executie plan, het optimaliseren van de huidige feed en het beheren van advertenties. Het kan handig zijn om je hierbij te laten helpen door specialisten. In deze blog nog een aantal dingen over Amazon.

Waarom adverteren op Amazon?
Adverteren op amazon is de manier om meer producten te verkopen. Amazon is namelijk de grootste webshop ter wereld. Amazon begon als webshop voor boeken, maar is onderhand uitgegroeid tot een van de of niet de grootste vergelijkingswebsite van de wereld. 60 procent van alle online aankopen in Amerika gaat via Amazon. Amazon is niet stil blijven zitten, ze hebben zich in rap tempo uitgebreid en hebben nu ook een groot marktaandeel in Europa. Ze zijn sinds 2020 in Nederland te vinden. De komst van Amazon is een unieke kans voor ondernemers. Ze kunnen hun producten nu gemakkelijk verkopen door heel Europa.

Gesponsorde productvermelding
Eén van de drie advertentie mogelijkheden die Amazon heeft is gesponsorde productvermelding. De gesponsorde producten verschijnen bij Amazon vaak bovenaan of onderaan hun pagina. Als je op deze manier gaat adverteren is het belangrijk om erop te letten welke zoektermen je gebruikt. Via de zoektermen wordt bepaalt welke advertenties er worden vertoond. Wanneer een bezoeker van Amazon op de advertentie klikt wordt hij naar de product pagina geleid. Het grote voordeel is dat je dan heel gericht kan adverteren.

http://economy.nl