UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Waar op letten bij het kopen van een bureaustoel?

Bureaustoelen maken deel uit van de inrichting van elk kantoor en daarom proberen veel mensen ervoor te zorgen dat ze er goed uitzien. Dit gaat ten koste van de prioriteit over de invloed die de stoel heeft op de gezondheid van de persoon die hem gebruikt. Het ontwerp of de ergonomie van de stoel moet bovenaan het lijstje staan bij de aanschaf van een bureaustoel. Dit artikel is een mini gids dat jou helpt bij de aanschaf van een bureaustoel.

 

Stap 1: probeer de stoel uit

Het is aan te bevelen dat je de ergonomische bureaustoel eerst uit probeert, voordat je overgaat tot de aankoop. Het is belangrijk te weten hoe de stoel moet aanvoelen om een verstandige aankoop te doen. Veel bedrijven die kantoorbenodigdheden leveren, brengen verschillende stoelen naar het kantoor, zodat werknemers erop kunnen zitten en kunnen beslissen welke stoel het beste bij hen past. Let in ieder geval op de volgende punten:

 

  • De rugleuning van de stoel moet tot het midden van de schouderbladen komen om voldoende steun te geven, boven de schouders is nog beter.De rugleuning moet verstelbaar zijn en de vorm van de ruggengraat volgen. Hij moet ook de kromming van de onderrug ondersteunen.

  • De armleuningen moeten dicht bij het lichaam liggen en de schouders moeten kunnen ontspannen.

  • De armhoogte moet verstelbaar zijn en overeenkomen met de hoogte van het bureau. Dit voorkomt overbelasting van de schouders.

  • De voeten moeten comfortabel plat op de vloer kunnen rusten. Zo niet, pas dan de hoogte van de stoel aan of voeg een voetensteun toe.

  • In een zittende positie, naar voren kijkend, is het midden van het computerscherm wat gezien moet worden.

  • Indien mogelijk, moet het kussen traagschuim zijn. Andere kussens slijten snel en maken de stoel oncomfortabel.

 

Stap 2: Lendensteun

Lendensteun: Een goede bureaustoel heeft steun voor de onderrug. Sommige van de betere stoelen hebben zelfs een verstelbare lendensteun, zodat je de bureaustoel aan jouw onderrug kan aanpassen. Dit is belangrijk om overbelasting van de rug te voorkomen, die kan verergeren.

 

Stap 3: Wielen

Bijna alle bureaustoelen hebben een wielbasis; als het kantoor echter tapijt heeft, kan het nodig zijn een stoel aan te schaffen met wielen die speciaal voor tapijt zijn gemaakt. Rollen is belangrijk om overbelasting te voorkomen als men over een bureau moet reiken om voorwerpen te pakken die buiten bereik zijn.

 

Stap 4: Materiaal

De stof moet ademend zijn om te voorkomen dat de stoel warm en ongemakkelijk wordt na er uren op te zitten. Bovendien moet de stoel voldoende kussen hebben om de persoon die erin zit te ondersteunen zonder dat de basis van de stoel door het kussen wordt gevoeld.

 

In het kort waarom een ergonomische bureaustoel belangrijk is

Een goede bureaustoel heeft veel voordelen, naast het feit dat de rug minder belast wordt. Een goede, ondersteunende bureaustoel voorkomt vermoeidheid en ongemak dat kan ontstaan door urenlang in dezelfde stoel te zitten. Verschillende studies hebben aangetoond dat een comfortabele houding meer productiviteit oplevert en bijdraagt aan een positievere werkomgeving. Wij hopen dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een bureaustoel.