UTR Echt
Image default
Bedrijven

Tips voor het kiezen van de juiste CCTV camera

Inbraakgolf verwacht na de lockdown

Door de coronacrisis zaten we het afgelopen jaar massaal thuis. Hierdoor nam het aantal inbraken in 2020 af met zo’n 22%. Inmiddels worden de maatregelen langzaamaan weer versoepeld. We gaan er weer meer op uit en we zijn minder thuis. Men verwacht dan ook een ware inbraakgolf de komende maanden. Voorkom dat je slachtoffer wordt van een inbraak, dus zorg dat je je huis voorziet van degelijk hang- en sluitwerk. Maar heb je ook al eens gedacht aan een beveiligingscamera?

Voor sommige inbrekers zal de camera afschrikken en mocht dat niet zo zijn, dan heb je goede kwaliteit beelden als bewijslast. Ook kun je 24/7 en overal vandaan zelf de boel in de gaten houden.
In dit artikel geven we tips voor het aanschaffen van beveiligingscamera’s. Zo bent u voorbereid op ongewenste indringers!

Tips voor de aanschaf

  • Let op de veiligheid en privacy. Zorg voor een gesloten systeem (CCTV). Let ook op dat je alleen je eigen spullen filmt, anders ben je in overtreding.
  • Kijk ook hoe de opgeslagen beelden bewaard worden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je ze nodig hebt. Check ook of je hiervoor moet betalen.
  • Veel systemen werken via de wifi, dus zorg dat deze goed werkt.
  • Extra’s kunnen handig zijn. Bijvoorbeeld gezichtsherkenning of bewegingsdetectie.
  • Is de beeldkwaliteit goed? Anders heb je er achteraf weinig aan.

CCTV

CCTV staat voor Closed Circuit Television. Dat wil dus zeggen dat het systeem niet publiekelijk toegankelijk is. Zo kunnen er geen onbevoegden bij jouw beelden komen en wordt de veiligheid en privacy gewaarborgd.

Bij de onlinecamerashop.nl bieden wij jou een groot assortiment aan beveiligingscamera’s. Met persoonlijk advies kies je eenvoudig de beveiligingscamera die bij jouw situatie past.