UTR Echt
Image default
Business / Business Services

De voordelen van een verkoop zonder makelaar

De huizenprijzen zijn de afgelopen tijd enorm gestegen, waardoor je huis snel verkopen momenteel aantrekkelijk is. Om te genieten van de optimale winst, is het gunstig om zoveel mogelijk kosten te vermijden, zoals de makelaarskosten. In praktijk blijkt een verkoop zonder makelaar snel en gemakkelijk te kunnen.

Door de woning te verkopen zonder makelaar, zal elke keuze in eigen handen liggen. Het kan best spannend zijn om de volledige verantwoordelijkheid over de verkoop te dragen. Toch zullen de grote voordelen de spanningen wegnemen. Benieuwd naar de voordelen van een verkoop zonder makelaar? Lees snel verder.

Kostenbesparend

Zodra je met iemand zult samenwerken, denk aan een timmerman, loodgieter of een makelaar, zul je geld kwijt zijn. Indien je de taken zelf zal uitvoeren, zul je deze kosten besparen. De daadwerkelijke besparingen zijn uiteraard afhankelijk van het uurloon van de betreffende medewerker.

Makelaarskosten zijn in het algemeen aardig hoog. Zo vraagt een makelaar circa 1,38% van de verkoopprijs. Bij een verkoopprijs van €400.000 zul je dan al ruim €5.520 kwijt zijn aan de makelaar. De winst zal hierbij enorm laag uitvallen. Door zelf de verantwoordelijkheid op je te nemen, zul je deze kosten besparen en kunnen optellen bij de winst.

Liefdevolle verkoop

Een verkooppraatje hoeft niet lastig te zijn als je daadwerkelijk enthousiast bent over het betreffende product, in dit geval de woning. In het verleden zul je de woning hebben bewonderd, waardoor je deze bewondering over kunt brengen aan de geïnteresseerden. Hierdoor zal de interesse bij de bezoekers gewekt worden en zal de verkoop wellicht snel plaatsvinden.

Snelle verkoop

Gedurende een samenwerking zullen de verschillende partijen afhankelijk zijn van elkaars vrije tijd. Wanneer de partijen beiden beschikken over een volle agenda zal de samenwerking lang duren. Je zult immers moeten wachten tot de makelaar een plekje vrij heeft voor een afspraak, bezichtiging of bezoek. Wanneer de verkoop plaatsvindt zonder makelaar, zal dit veel tijd schelen en zal de verkoop sneller afgerond zijn. Zo blijkt een woning zelf verkopen niet zo lastig te zijn als het lijkt!

http://zelfwoonhuisverkopen.nl