UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Waarom je kruiden en specerijen moet gebruiken

Waarom je kruiden en specerijen moet gebruiken

Bij een typische Hollandse maaltijd wordt hoogstens een beetje zout en peper gebruikt. Hartstikke zonde natuurlijk, want met er zijn ontzettend veel verschillende kruiden en specerijenwaarmee je een maaltijd veel meer smaak kunt geven. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Wat zijn kruiden en specerijen?

Kruiden en specerijen vind je vaak naast elkaar in het schap van de supermarkt, maar er zit wel een verschil tussen de twee. Kruiden komen meestal van groene planten die in een gematigd klimaat groeien. De bladeren van deze planten worden vermalen met kruiden als resultaat. Kruiden worden gebruikt als smaakversterkers, maar je kunt er bijvoorbeeld ook thee mee maken. Sommige kruiden hebben een heilzame werking en worden verwerkt in crèmes en oliën.

Specerijen komen ook van planten, maar niet van het blad. Specerijen worden gemaakt van bijvoorbeeld de bloemknop, vrucht, zaad, bast of worstelstok.

Dit moet je in de keukenkast hebben staan

Ben jij zo’n Hollander die alleen peper en zout in de keukenkast heeft staan? Dan helpen we je graag een beetje op weg. Als je graag bakt, dan is kaneel een onmisbaar specerij. Met een vleugel kaneel geef je al een heel andere smaak aan taarten, cakes en koekjes. Ook met vanille kom je een heel eind.

Ben je klaar met stamppot? Maak dan eens een pittige curry met chilipepers. Liever eens een stoofpotje uitproberen? Dan mogen laurierbladeren zeker niet in je winkelmandje ontbreken. Ook oregano, tijm en koriander zou je  eigenlijk  in de keukenkast moeten hebben staan.

Kruiden en specerijen aanschaffen? Plaats vandaag nog een bestelling bij Naturaplaza. Hier vind je ontzettend veel kruiden en specerijen om jouw keukenkast mee aan te vullen. Bij de klantenservice kan je uiteraard terecht met je al je vragen over de diverse kruiden en specerijen.

 

https://www.naturaplaza.nl/