UTR Echt
Image default
Vakantie

Camping aan het water

Het is wonderbaarlijk wat water kan doen. Op de een of andere manier worden we er een stuk gezonder van. Wie elke dag genoeg water drinkt, voelt zich een stuk lekkerder. Maar zelfs kijken naar water heeft positieve gevolgen voor je welzijn.

Uit verschillende psychologische onderzoeken blijkt dat water rustgevend werkt. Dat zou komen door de blauwe kleur van water. Omdat de kleur blauw rustgevend en kalmerend is, zorgt het zien van water (zelfs als het niet puur blauwgekleurd is) voor rust in je hoofd. En dan dat heerlijke kabbelende geluid van een stromend beekje, of (kleine) golven die de oever bereiken. Knappe jongen die dan nog gestresst blijft!

Een camping aan het water is een goede keuze voor wie tijdens de vakantie de nodige rustmomentjes wilt genieten. En campings aan het water, die vind je in Overijssel in overvloed!

Boek bijvoorbeeld een verblijf in het rivierengebied van Overijssel, of zet je tent of caravan neer bij een van de campings in de buurt van het Nationaal Park De Weerribben. Vanaf de camping ga je zo het water op, bijvoorbeeld om met je kano het unieke natuurgebied, waar water, riet en kleine eilandjes elkaar afwisselen, te verkennen. Vergeet niet de picknickmand mee te nemen!

Een camping aan het water die bij je past

De ene camping aan het water is de andere niet. Gelukkig maar, want niet iedereen heeft dezelfde wensen. De een wil het liefst een kleinschalige camping aan de rivier (zoals Camping ’t Haasje in Olst) terwijl de ander het liefst op een grote familiecamping met tal van faciliteiten voor de kinderen verblijft (zoals Vakantiepark Het Stoetenslag, of Vakantiepark Hellendoorn).

Vind de perfecte camping aan het water

Wat het ook is dat je zoekt, je vindt het gegarandeerd op www.visitoost.nl. Met ons handige overzicht en de slimme zoekfilters zie je alleen die campings die aan jullie eisen voldoen. Zoek op locatie van de camping, en filter op de faciliteiten van de camping en je locatie. www.visitoost.nl maakt het boeken van je volgende vakantie of lekker lang weekend een stuk eenvoudiger.