UTR Echt
Image default
Vakantie

Lekker een dagje uit, wat ga je kiezen?

Zodra het kan houden we er allemaal wel eens van om een dagje op stap te gaan. Waar de één er van houdt om naar de sauna te gaan, kiest een ander er voor om te gaan winkelen in een andere stad. In deze blog geven we een aantal tips wanneer jij graag een dagje weg wilt maar nog niet weet waarheen.

Wellness

Wanneer je houdt van ontspanning in de letterlijke zin van het woord, dan kun je kiezen voor een wellnessresort. Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten en maten. Sommige resorts zijn klein en eenvoudig. Andere zijn groot en zeer uitgebreid. Vaak hangt hier ook een ander prijskaartje aan. Wanneer je houdt van veel afwisseling en het niet erg vind om onder de mensenmassa te zijn, dan is het prima om voor een grote vestiging te gaan.

Wanneer je helemaal niets hebt met andere mensen om je heen wanneer het om de sauna gaat, is er ook nog de optie om een privé sauna te boeken.

Winkelen

Waar de één zijn geld uitgeeft aan een luxe wellnessresort, kiest een ander ervoor om lekker te winkelen. Natuurlijk is de opzet van de meeste steden hetzelfde. Toch zijn de winkels, sfeer er inrichting dusdanig verschillend per stad. Zo kun je in Utrecht bijvoorbeeld weer een hele andere ervaring beleven dan in Amsterdam. Wanneer je voorstander bent van een dagje winkelen als je de mogelijkheid hebt voor een dagje uit, vergeet dan niet om je budget in de gaten te houden. In tegenstelling tot een vaste prijs voor een wellnessresort, kan een dagje winkel natuurlijk flink in de papieren lopen.

Pretpark

Wanneer je kinderen hebt, ligt het voor de hand om naar een pretpark te gaan. Dit is voor jezelf misschien minder leuk. Maar wat is er fijner dan je kinderen te zien genieten. Wel is het misschien goed om te kijken naar de voorzieningen qua zitgelegenheden en horeca. Wanneer je als ouder ook goed voor jezelf zorgt draagt dit bij aan de totale beleving.

Een andere optie is om ook jezelf wat als ouder te gunnen. Bijvoorbeeld een nieuwe relaxstoel voor thuis met een warm vloerkleed. Zo gun je je kinderen hun dagje uit, en pak jij je dagje thuis.