UTR Echt
Image default
Zorg

Hoe vaak denk jij over je oude dag?

Er is een grote kans dat ook jij er een keer aan moet geloven; je oude dag. Het lijkt misschien nog ver weg en dat is het voor veel van ons ook. Toch is het belangrijk om na te denken over hoe jij tegen die tijd wilt leven en hoe je je leven zou willen afsluiten. In deze blog bespreken we een aantal zaken waaraan je zou kunnen denken wanneer het gaat om jouw oude dag.

Wonen

Dit is voor veel mensen toch vaak een soort van ongeplande verandering naarmate je ouder wordt. Toch is er niets mis mee om hier eens wat eerder aan te denken. Wanneer je wat jonger bent, is het waarschijnlijk dat je toewerkt naar je droomhuis.  Voor veel mensen is hun droomhuis pas realiseerbaar na hun 40ste levensjaar. Dit lijkt natuurlijk nog erg ver weg, maar wat als je hier graag tot je 80ste zou willen wonen?

Is het een huis zonder trappen? Is er ruimte voor een traplift? Is er een mogelijkheid om beneden te slapen? Hoe onderhoud je de tuin? Natuurlijk is dit niet het eerste waar je aan denkt, toch kan het geen kwaad om eens verder vooruit te denken. Dat scheelt je op termijn een hoop gedoe.

Sociaal

Voor veel mensen is het belangrijk om dicht bij familie en vrienden te wonen. Wanneer je wat jonger bent is het vaak geen probleem wanneer er meer afstand is. Toch is er een kans dat je op termijn tegen problemen aan gaat lopen wanneer je naasten niet zo dichtbij zijn. Wanneer je bijvoorbeeld hulp nodig hebt met boodschappen doen of de schoonmaak, is het niet altijd vanzelfsprekend dat dit vanuit de verzekering wordt vergoed.

Tevens is het voor veel mensen prettig om sociale contacten in de buurt te hebben. Al in het maar om een praatje. Uiteraard is het goed om veel van de wereld te zien. Maar vergeet niet dat de tijd snel gaat, en het niet verkeerd is om ook wat dit betreft verder vooruit te denken.

Voorzieningen

Wanneer we het hebben over voorzieningen gaat het vaak meer om het moment zelf. Het heeft immers geen zin om op je 40ste vast een rollator of een helping hand aan te schaffen wanneer je nog fit genoeg bent. Al met al is het belangrijk om vooral met fundamentele zaken als sociale contacten en woonruimte verder vooruit te denken. Voorzieningen kun je dan makkelijk toepassen wanneer dit nodig is.