UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Waarom een webcam cover?

Veel mensen bedekken hun webcam. Voormalig FBI-directeur James Comey raadt het mensen zelfs aan. Waarom doen deze mensen dat? Wel om de simpele reden dat je laptop, tablet of smartphone gehackt kan worden waardoor overheden, opsporingsdiensten en criminelen mee kunnen gluren met jouw webcam. Door je webcam te bedekken kun je jezelf hiertegen wapenen. Hiervoor kun je natuurlijk een stukje tape of een sticker gebruiken maar een webcam cover is een betere oplossing.

Waarom je webcam bedekken?

Webcams zijn een hot topic als het gaat om internetprivacy en -beveiliging. Hackers kunnen namelijk je webcam kapen en zo op je privacy schenden of nog erger. Volgens voormalig FBI-directeur James Comey is het bedekken van je webcam hetzelfde als het vergrendelen van je huis of je deur.

Bij webcams gaat het niet alleen om de camera’s van beveiligingssystemen maar ook om de camera’s van computers, tablets en smartphones. Via malware kunnen hackers toegang krijgen tot de webcam van deze apparaten. En vaak kan dit soort malware ook het ledlampje van de webcam uitschakelen zodat je aan dat lampje niet ziet dat de webcam gekaapt is. Het is dus in je eigen belang om een webcam cover te gebruiken om jezelf te beschermen tegen pottenkijkers.

Soorten webcam covers

Overheden, opsporingsdiensten en criminelen kunnen jouw webcam hacken. Als je pottenkijkers buiten de deur wil houden moet je de webcam van je computer, tablet of smartphone afdekken. Hiervoor kun je een stukje ondoorzichtige tape of speciaal hiervoor gemaakte stickers gebruiken maar dat zijn niet echt mooie en handige oplossingen. Een betere oplossing is een webcam cover.

Er zijn verschillende soorten webcam covers. Er is een keur aan webcam covers die bestaan uit twee gedeeltes: een vast gedeelte dat je vastplakt op het apparaat en een gedeelte dat je moet draaien of schuiven om de camera wel of niet te bedekken. Daarnaast is er een heel assortiment aan clips die je eenvoudig over het apparaat schuift op de plaats waar de webcam zich bevindt.

Vergeet je smartphone niet!

Het meekijken via de camera van je smartphone is een stuk moeilijker maar het is wel degelijk mogelijk. En daarom is het dus zinvol om ook voor je smartphone een webcam cover te kopen.