UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Over HSV-TMP

HSV-TMP is een bedrijf met een passie voor kunststof. Juist omdat het materiaal zo veelzijdig is, een mooie uitstraling heeft en licht van gewicht is. Maar hoe is HSV-TMP eigenlijk tot stand gekomen? Hoe is onze passie voor kunststof gegroeid van een kleine vonk, naar een gigantische vlammenzee? Kortom, wat is de geschiedenis van HSV-TMP? Daar willen we het graag met u over hebben vandaag. Immers, wanneer je met een bedrijf in zee gaat, wil je graag het een en het ander te weten komen over hoe het allemaal hier is gekomen! Dus, bij deze, de geschiedenis van HSV-TMP!

De geschiedenis van HSV-TMP

De geschiedenis van HSV-TMP begint met het oprichten van HSV Moulded Foams, ons zusterbedrijf. Dit zusterbedrijf van HSV-TMP was in 1968 al bezig met het fabriceren van EPS verpakkingen op een locatie in Ede, waar het allemaal geproduceerd werd. Inmiddels vormt HSV Moulded Foams een onderdeel als zelfstandige divisie van de HSV Group, net als HSV-TMP nu! Maar wanneer begon HSV-TMP? In 1985! HSV-TMP ontstond toen na een overname van het bedrijf Synterials. Dit nieuwe bedrijf, HSV-TMP was gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van grote kunststof producten. Dit deed HSV-TMP met de hulp van de polyurethaan techniek.

HSV-TMP, de rest van de geschiedenis

U vraagt zich misschien nu af, maar HSV-TMP, wat is polyurethaan? Daar heb ik nog nooit van gehoord! Dat klopt, want in de jaren negentig van de vorige eeuw, begonnen ineens thermoplastische kunststoffen hun plekje in de markt over te nemen. HSV-TMP herkende de trend, en ging erin mee, wat nu een goede beslissing is gebleken. HSV-TMP deed dit door te investeren in spuitgietmachines, die thermoplastische kunststoffen konden verwerken. Pas in 2012 heeft HSV-TMP een droevig afscheid genomen van onze laatste polyurethaan-machines genomen, de apparaten die ons door zoveel jaren heen heeft gesleept.

Conclusie

De geschiedenis van HSV-TMP is rijk en gevarieerd. We zijn begonnen met een ander soort materiaal, maar zijn toen toch overgestapt op de nieuwe grote speler in de markt. Een goede beslissing, want nu kan HSV-TMP u helpen om uw thermoplastische kunststoffen producten te produceren!