UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Tentamentraining van Scriptium – de ervaring van een bedrijfskundestudent

We kregen steeds vaker aanvragen binnen van studenten die willen weten hoe het is om een tentamentraining te volgen van Scriptium. Ja, dat weten wij dus niet hè. Dat kun je beter aan Scriptium vragen. Maar ja, wij van wc-eend bevelen aan: wc-eend. Dus we hebben toch maar voor jullie uitgezocht of zo’n tentamentraining en studiebegeleiding de moeite waard is. We vonden Harm (25), die voor zijn studie bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen een training volgde.

 

Vertel eerst even waar het om gaat precies

“Om Voorgezet Boekhouden. Ja, dat vak waar elke derdejaars bedrijfskundestudent van denkt ‘Wat is de bedoeling van dit vak en wat doet het hier en waarom moet ik het halen.’ Zo’n lekker struikelblok vlak voor je je bachelor mag halen. Heel mijn collegejaar had er moeite mee joh. Uiteindelijk vonden ik en wat vrienden dat Scriptium tentamentraining Voorgezet Boekhouden geeft. Dat was wel even mooi toevallig. Achteraf bleek dat helemaal niet zo toevallig, want Scriptium biedt trainingen voor zo’n beetje elke opleiding en elk vak. Maar goed, laat ons lekker dromen.”

 

En toen

“Je kunt een 1-op-1-training aanvragen, maar iedereen vindt het een klotevak, dus we besloten met een groepje een training te doen. We waren met acht studenten en een groep kan er bij Scriptium maar 4 hebben. We vlogen elkaar al bijna zoals in The Hunger Games in de haren, maar dat was niet nodig. Scriptium kon gemakkelijk een tweede groep starten. Onze groep had trainer Henk en de andere groep had trainer Menno. Aangezien we natuurlijk weer heel slecht gepland hadden, moest de training in één weekend gepropt worden zodat we de maandag daarop al meteen het tentamen konden maken. Stiekem wel fijn dat dat ook kon. We waren allemaal helemaal gaar na twee sessies van drie uur met maar een uurtje pauze tussendoor. Zes uur intensief bezig zijn met Voortgezet Boekhouden, kun je het je voorstellen? Henk wist ons echter te motiveren en we hielden vol.”

 

Ja, en dan willen we weten, hielp het?

“Haha, ja enorm. Het werd een soort van rivaliteitsstrijd tussen Henk en Menno. Ze wisten van elkaar dat ze een groep van vier jongens training gaven voor hetzelfde tentamen in dezelfde collegegroep. Dus ze wilden natuurlijk allebei het hoogste cijfergemiddelde halen. De groep van Menno had gemiddeld een 7,4 gehaald en onze groep met Henk een gemiddelde van 7,2. Dat was wel balen voor Henk, er waren tranen geloof ik. Maar wij waren allang blij, want alle acht hadden we Voortgezet Boekhouden voor goed afgesloten. We hebben Henk achteraf nog zo’n custom mok gestuurd met “Beste trainer gestuurd”, dat was wel grappig.

 

Beveel je het aan?

“Ja, enorm. Kijk weet je, het is al lastig zat om alle tentamens en opdrachten zo te plannen dat je overal genoeg tijd voor hebt. Zo’n tentamentraining is alleen al fijn omdat je dan gewoon even gedwongen wordt om intensief bezig te zijn met een vak. In plaats van dat je een hele dag verspilt aan facebooken, in een boek staren en niets snappen.”

https://www.scriptium.nl/