UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Geschiedenis elektriciteit

Elektriciteit is voor veel mensen nog steeds een techniek die zij niet begrijpen. Elektriciteit is een uitvinding die al meer dan 130 jaar bestaat. Maar wie heeft elektriciteit uitgevonden? Was het Thomas Edison of was het Nicola Tesla? Wat in ieder geval bekend is, is dat al sinds de oudheid men bezig is met het opwekken van energie. Al sinds de oudheid was men er al van bewust dat er energie opgewekt kon worden. Destijds kwamen ze tot de conclusie omdat men bliksem zag. Ze konden het niet verklaren tot aan de 19e eeuw.

In de oudheid werden elektrische verschijnselen gezien als acties van de goden. Veel mensen waren er daarom ook bang voor. In Egypte had men ook al te maken gehad met siddermeervallen. Deze vissen geven elektriciteit af. Voor hen was dit heel erg bijzonder en wisten ze niet waarom dit kwam.  Het verklaren van elektriciteit kon niet gedaan worden in de oudheid.

In de middeleeuwen kwamen de eerste uitvindingen tot stand die gebruikt maakte van magnetische velden. Neem bijvoorbeeld een kompas. De eerste kompas werd in 1187 uitgevonden in Europa. Door de jaren heen werd deze techniek verfijnd waardoor het navigeren makkelijker werd. Verder in de middeleeuwen kwamen meerdere wetenschappers er achter dat er verschillende soorten aantrekkingskrachten zijn.

Pas in de 19e eeuw kwam de revolutie op gang. Verschillende wetenschappers ontdekte hoe zij elektriciteit konden opwekken. Zo was Thomas Edison de eerste die een gloeilamp ontwikkelende die werkte op stroom. Een andere grote wetenschapper genaamd Tesla is tot op de dag van vandaag belangrijk voor verschillende uitvindingen. De geruchten gaan dat Tesla elektriciteit beschikbaar en gratis wilde maken voor iedereen.  Als Elektricien  zal je dus niet al te veel verdienen. Gelukkig is het anders verlopen voor jou en is de elektrotechniek een industrie die volop blijft door groeien.

https://www.groenewegendelft.nl/