UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Schuttingen

Tuinschutting plaatsen: Hoe begin je daaraan? Je wil je tuin nét dat beetje meer uitstraling geven en tegelijk ook je privacy verhogen? Dan kan je op zoek naar schuttingen. Laat je informeren over de verschillende soorten die er zijn en over alle mogelijkheden. Welke materialen er nodig zijn, wat de lopende meterprijzen zijn enzovoort.

Hoe bepaal je nu wat je wil?

Kijk vooral goed uit met de buren. Schuttingen plaatsen is in veel gevallen een werkzaamheid die je in onderling overleg dient te bepalen. Kwestie van even goede vrienden te blijven! Verder zal je moeten gaan bepalen welk type jij het liefste wil in je tuin zien, en of je de schutting zelf kan plaatsen of je toch best maar een professional inschakelt. Er zijn een aantal dingen die je moet gaan bekijken. De waarom vraag is misschien wel de belangrijkste. Dient de schutting voor de privacy, of is het voor de hond? Wil je een extra touch geven aan je tuin, of gaat het om het veiligheidsgevoel? Als je echt voor volle privacy kiest, dan kies je best voor een tuinscherm, die zijn er in verschillende materiaalsoorten en ze zorgen voor een mooie en volledige afsluiting. Ben jij echter meer een fan van de nieuwe trend van de steenkorven, dan kan jij daar natuurlijk ook voor kiezen. Deze korven bieden eigenlijk bijna dezelfde privacy en zijn bovendien onderhoudsarm. Alleen nog bepalen welke soort stenen en het kleur jij erin wil, en dan past het bij zowat elke tuin. De waarschijnlijk meest geplaatste schutting is dan weer die met gaas. Deze vormen weliswaar een volledig afgesloten domein, maar ze zijn wel doorzichtig. (Al zijn daar natuurlijk ook oplossingen voor te vinden onder de vorm van doeken of weefstroken.) En last but not least kan je ook gaan opteren voor een metalen hek. Daar kan je eigenlijk alle kanten mee uit. Van strak tot sierlijk. Dit type schutting vind je meer terug bij toegangspoorten of bij bedrijfsgronden.

De to do’s

Wat er ook van komt, jij kiest voor een schutting. Vergeet dus zeker niet om de volgende dingen te doen: bespreken met de buren, de juiste materiaalkeuze maken, passend bij jouw tuin en prijzen vergelijken bij verschillende leveranciers of zelfs tuinaannemers. Voorbereiding en vergelijken loont!

https://www.hekwerkonline.nl/schuttingen