UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Reiki symbolen

U wilt meer te weten komen over Reiki symbolen? Dan bent u zojuist op de juiste pagina beland, misschien heeft u het nodig voor uw studie of opleiding of wellicht bent u gewoonweg geïnteresseerd. Wat uw doeleinden ook zijn, u verlaat deze pagina straks met een uitgebreidere kennis over de 5 Reiki symbolen. Eerst gaan we uw in een notendop vertellen wat Reiki precies inhoud, zodat u als lezer wellicht een beter idee en beeld krijgt bij deze tekst. Vervolgens gaan we u de 5 symbolen uitgebreid aan u uitleggen.

Wat houdt Reiki precies in?

Allereerst gaan we even kort uitleggen wat Reiki precies inhoudt. Reiki is een paranormale vorm van therapie die we rekenen onder de ‘’alternatieve geneeswijzen’’. Bij deze vorm van therapie werkt men met de handen, en het lichaam wordt met een bepaalde vorm van levensenergie behandelt. Deze term bestaat uit 2 Japanse karakters. Rei 霊, dit staat voor geest of ziel, en ki 気, dit staat voor energie of levenskracht. Bij het toepassen van Reiki therapie op de mens worden lichaam, ziel en geest wanneer het aankomt op de genezing, als geheel gezien.

De 5 Reiki symbolen

Reiki symbolen zijn symbolen waarme je bij Reiki word ingewijd. Met deze symbolen kun je gaan werken vanaf een zogezegd tweede level Reiki. Je kunt met deze symbolen de universele energie aansturen en op deze manier bepaalde procedures op gang brengen. Deze symbolen komen voor in verschillende culturen en zijn van oorsprong uit het Boeddhisme, Tantrisme en Gi-Gong. De 5 symbolen zijn:
Cho Ku Rei: deze geld als een soort dimmer op energie.
Sei He Ki: deze staat voor zuivering van energie van (een groep) mensen.
Hon Sha Ze Sho Nen: Deze staat voor de verbinding en dit symbool vormt samen met Cho Ku Rei de zogeheten burg, waarmee je verbinding kunt maken met jezelf in een andere tijd.
Dai Ko Myo: Dit symbool wordt van de Reiki symbolen ook wel het ‘’Meester symbool’’ genoemd. Dit is een symbool dat niet alle Reiki meesters gebruiken, het staat voor verlichting, waarheid en innerlijke kennis.
Raku: Het vijfde symbool Raku is het laatste teken dat leert als een Master wilt worden. Raku is een symbool dat het mogelijk maakt de aura te openen en er vervolgens symbolen in te blazen.

https://www.zoma-opleidingen.nl/