UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Ik zoek informatie over re-integratie 2e spoor

Voor het traject re-integratie 2e spoor zijn een aantal zaken belangrijk om te weten (klik hier voor re-integratie tweede spoor). Enkele bijzonderheden lees je in dit blog. Je moet je overigens realiseren dat re-integratie 2e spoor geen vrijblijvend traject is. Er wordt het wel een en ander van je verwacht om de kans op een nieuwe, passende baan te optimaliseren. Zo helpt een positieve houding ten opzichte van het vinden van een nieuwe baan je al een heel eind op weg. Het is verder in je eigen voordeel wanneer je een proactieve houding aanneemt. Het re-integreren hoef je tijdens een re-integratie 2e spoor traject natuurlijk niet helemaal alleen te doen. Je krijgt gepaste hulp van de professionals van ADXpert bij het zoeken én vinden van je nieuwe baan. Een baan die past bij je nieuwe ik.

Werk je niet voldoende mee aan het re-integratie 2e spoor traject?

Wanneer je om welke reden dan ook niet (voldoende) meewerkt aan een re-integratie 2e spoor, kan dat gevolgen hebben voor jou als medewerker. Je werkgever kan zelfs je medewerking afdwingen. Bijvoorbeeld door je geen loon meer uit te betalen of zelfs geheel (tijdelijk) stop te zetten.

Mag je tijdens het re-integratie 2e spoor traject passend werk weigeren?

Wanneer tijdens het traject re-integratie tweede spoor passend werk voor je gevonden is, mag je dat passende werk niet op voorhand weigeren. Er wordt allereerst gekeken of het passende werk dat voorhanden is, ook daadwerkelijk overeenkomstig het niveau van bedongen arbeid is. De arbeidsdeskundigen van ADXpert zoeken dit graag voor je uit. In bepaalde situaties kan de focus van de zoektocht naar passende arbeid verlegd worden naar werk dat minder goed aansluit bij je oude functie toen je arbeidsongeschikt werd. Hiervan is vooral sprake wanneer de arbeidsongeschiktheid langduriger is dan in eerste instantie verwacht werd.

Heb je tijdens je re-integratie 2e spoor traject vragen?

Tijdens je re-integratie 2e spoor maak je een moeilijke en onzekere tijd door. Het hebben van vragen is daar een onderdeel van. Vragen als: ‘Wil mijn werkgever niet gewoon van mij af?’ of ‘Wie wil mij nu nog in dienst nemen?’ of ‘Hoe kan ik dit hele traject financieel overbruggen?’ In een onzekere periode in je leven is het heel normaal dat je je zorgen maakt. ADXpert kan je helpen.