UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Huurbieding – Aandachtspunten bij het verhuren van bedrijfspanden

Aandachtspunten bij het verhuren van bedrijfspanden

Het verhuren van bedrijfspanden is om meerdere redenen aantrekkelijk. Je profiteert van vaste bron van inkomen, waar vaak een contract op langere termijn geldt. Bij het verhuren van een bedrijfspand, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde aandachtspunten. Met het rekening houden met deze punten,  is het mogelijk om jouw bedrijfspand(en) sneller en veiliger te verhuren.

Een duidelijk contract

Om bedrijfspanden te verhuren is een duidelijk contract vereist. Het hebben van een goed contract wordt in werkelijkheid nog wel eens onderschat. Zorg als verhuurder dat jouw verantwoordelijkheden en die van de andere partij goed afgebakend zijn. Met het opstellen van een duidelijk contract, wordt voorkomen dat een van de twee partijen voor een verrassing komt te staan.

Gevolgen van een betalingsachterstand

De gevolgen van een betalingsachterstand zijn bijvoorbeeld in het contract geregeld. In veel gevallen kan een verhuurder van een bedrijfspand bij een betalingsachterstand op korte termijn niet veel doen. Op lange termijn is het mogelijk om juridische midellen in te zetten. Het hebben van een betalingsachterstand, kan voor zowel de huurder als de verhuurder grote gevolgen hebben.

Verkeerd benoemen van een bedrijfspand

Als verhuurder van uw bedrijfspand, is het cruciaal om het pand goed te benoemen. Het ‘benoemen’ van het pand vindt ook in het contract plaats. Een winkelpand heeft strengere rechten en verplichtingen dan een ‘overig kantoor’. Door het goed benoemen van uw soort bedrijfspand, voorkomt u dat u voor een (ongename) verrassing komt te staan.

Een aantal aandachtspunten zijn dus van toepassing bij het verhuren van bedrijfspanden. Er moet een duidelijk contract opgesteld worden, waarin de rechten en verplichtingen van beide partijen zijn opgesteld. Daarnaast moeten de gevolgen van een betalingsachterstand duidelijk aangegeven worden en het bedrijfspand de juiste benoeming krijgen. Via een online platform, is het het makkelijkste om een bedrijfspand te verhuren. Huurbieding.nl is een voorbeeld van een  platform dat deze mogelijkheid uitstekend weet te bieden. Met bijna twintig jaar ervaring als online aanbieder van bedrijfspanden is het bedrijf een grote speler in deze markt. Neem gerust contact op met Huurbieding om te ervaren hoe u uw panden via het bedrijf kan verhuren.

https://www.huurbieding.nl/