UTR Echt
Image default
Business / Business Services

De nadelen van een smartphone

We leven in een tijdperk waarin de smartphone niet meer weg te denken is. Kijk eens om je heen in bijvoorbeeld de trein, tachtig procent zit naar zijn of haar smartphone te staren. We zijn er mee vergroeid en kunnen niet meer zonder. Maar soms is die geliefde smartphone helemaal zo fijn.

Van zo’n telefoon worden we namelijk af en toe een beetje onbeschaafd. We willen altijd bereikbaar zijn en als er een appje binnenkomt zijn we toch nieuwsgierig en willen we even snel kijken. Je raakt erdoor afgeleid en komt de gezelligheid niet ten goede. Een ander serieus gevaar van de smartphone is de kans op ongelukken. Een kwart van alle ongelukken in het verkeer worden veroorzaakt door het gebruik van dit apparaatje achter het stuur. Bovendien is het bewezen dat het stressvol kan werken. Soms kijk je even twintig minuutjes niet op je telefoon en heb je honderd gemiste berichten in een groepsapp of je krijgt allerlei informatie waar je niet om hebt gevraagd. Dit werkt niet bepaald rustgevend. Daarnaast is je privacy niet goed meer beschermd. Alles wordt gedeeld en met de laatste technologische ontwikkelingen is het zelfs mogelijk voor bedrijven om te volgen waar je bent en je zo gericht aanbiedingen te sturen als je in de buurt bent. Ook is het gebruik van de smartphone enorm slecht voor onze productiviteit. Als je aan het werk of aan het leren bent werkt zo’n smartphone alleen maar afleidend. Om maar niet te praten over hoe verslavend een smartphone kan zijn. Onbewust pakken mensen hun telefoon vaak om nog even te kijken of er wat binnen is gekomen.

Ondanks al deze nadelen is het gewoon niet meer te doen zonder smartphone. Als ondernemer zal dit helemaal herkenbaar zijn. Je wilt altijd bereikbaar zijn, maar soms lukt dat niet vanwege bijvoorbeeld vergaderingen. Een telefoonservice van een bedrijf als Bizziphone kan dan een oplossing zijn.  

https://www.bizziphone.com/