UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Solvency II XBRL

Solvency II XBRL zijn rapporten dat sommige financiële instellingen verplicht zijn om bij de Nederlandse Bank aan te leveren.

Solvency II XBRL is niet altijd verplicht geweest voor deze financiële instellingen. Solvency II rapporten waren al wel verplicht maar niet in XBRL. Het is voorde de vierde kwartaal van 2016 wel verplicht geworden voor deze financiële instellingen. De Solvency II rapporten dat niet in XBRL aangeleverd worden zullen dan ook niet geaccepteerd worden.

De financiële zijn dus verplicht om het te doen en om Solvency II XBRL aan te leveren moeten ze wel hun systeem aanpassen. Een XBRL bestand maken doe je namelijk niet zomaar even. Eerst moet er een XBRL software in het systeem gezet worden en daarna moeten ze er ook nog mee leren werken. De Solvency II XBRL gaan deze financiële instellingen dus wat geld kosten.

Het geld dat ze aan Solvency II XBRL kwijt zijn verdienen ze wel later terug. Dit komt doordat XBRL het delen van financiële informatie over het internet makkelijker gaat maken. Steeds meer bedrijven gebruiken het en ook veel accountant kantoren gebruiken het al. Wanneer er veel tijd bespaart word door gebruik van XBRL wordt er ook een hoop geld bespaart.