UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Rittenregistratie voor zzp’ers: de geüpdatete ins and outs

Rijd je ook privékilometers in de auto van de zaak? Dan is het zaak dat je goed bijhoudt welke kilometers je privé rijdt en welke kilometers een zakelijke achtergrond hebben. Op deze manier kan dit jou niet alleen veel voordleen bij de Belastingdienst opleveren, ook hoef je geen bijtelling te betalen wanneer je aan kunt tonen dat je minder dan 500 privékilometers in een jaar hebt gereden. Dit moet je wel aan kunnen tonen door middel van een sluitende kilometerregistratie.

Als zzp’er is een goede rittenregistratie van groot belang. Maar hoe zet je zoiets in elkaar? Wat moet je bijhouden? En wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hieronder!

Rittenregistratie voor zzp’ers: hoe?

Rittenregistratie is in het kort gezegd het bijhouden van gereden kilometers. Aan het bijhouden van deze kilometers zitten een aantal eisen verbonden. Voor elke rit moet je namelijk de volgende gegevens noteren:

–          Datum

–          Begin- en eindadres

–          Route

–          Begin- en eindstand kilometertellen

–          Aard van de rit (privé of zakelijk)

–          Eventuele omrijkilometers

 Wanneer je jouw ritregistratie niet geheel op orde hebt, kan dit niet alleen voor een flinke naheffing zorgen, ook kunnen de boetes hoog oplopen. Het is daarom zaak om dit goed bij te houden. Maar kan dit ook automatisch?

Rittenregistratiesystemen

Een ervaren partij als Global TrackMarks (GTM) biedt diverse oplossingen als het aankomt op rittenregistratie. Hierdoor heb je altijd een sluitende administratie, waardoor je de kans op naheffing vrijwel volledig opheft. GTM beschikt over automatische apparatuur, die volledig geïntegreerd kan worden in de bedrijfswagen. Hierdoor hoef je zelf niets meer op te schrijven of bij te houden. Daarnaast is de kans op fouten nihil. De GPS tracker in het voertuig logt direct naar het GTM Webportal, zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen. Meer weten over de mogelijkheden op het gebied van rittenregistratie? Bekijk de mogelijkheden op Global Trackmarks!

 

https://www.globaltrackmarks.nl/