UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Oplossingen voor gele tanden

Het is echt heel vervelend om gele tanden te hebben. Mensen kijken je raar aan en het voelt ook niet fijn. Er zijn heel veel mensen die hier last van hebben, en je kan hier niet altijd iets aan doen. De kleur van je tanden is namelijk genetisch bepaald, maar de kleur van je tanden kan ook beïnvloed worden door jouw eet- en poetsgewoontes. De kleur van je tand wordt bepaald door de kleur van je tandbeen. Over het tandbeen zit een transparante laag glazuur, hoe dikker deze is, hoe witter je tanden. Aan de kleur van je tandbeen kan je niets veranderen, maar de dikte van de laag glazuur kan je wel beïnvloeden. Gelukkig zijn er ook een aantal oplossingen voor gele tanden. In dit artikel ga ik meer vertellen over hoe je gele tanden weer gezond kan maken zodat ze er wit en stralend uit gaan zien.

 

De allerbelangrijkste tip voor witte tanden is en zal altijd blijven: poets goed en poets veel! Met een elektrische tandenborstel gaat het poetsen het meest efficiënt. Het is aan te raden om twee à drie keer per dag te poetsen en het liefst een uurtje na een maaltijd. Als je gelijk na het eten je tanden poetst, dan is je tandglazuur nog zwak van de bacteriën die in je eten zitten, waardoor je het glazuur er juist af poetst.

 

Naast je poetsgewoontes kan je ook je eet- en drink gewoontes aanpassen om zo wit mogelijke tanden te krijgen. Producten als koffie, thee, leehnavasor, rode wijn en sigaretten bevatten de stof tannine. Deze stof tast het tandglazuur aan en verkleurt op deze manier het gebit. Je tanden kleuren ook geel door bepaalde suikers die in snoep zitten, bijvoorbeeld M&M’s.

 

Een laatste optie is om je tanden te laten bleken bij de tandarts. Tandartsen hebben professionele apparatuur om je tanden bleken. Zij bleken het tandbeen, en niet het tandglazuur. Dit kost natuurlijk wel veel meer geld dan alle andere opties.

 

 

 

https://witgebitnederland.nl/