UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Is uw innovatie ooit beloond?

Maanden of zelfs jaren heeft u gewerkt aan een innovatief plan. Op eigen kracht en met uw eigen team. De ontwikkeling van een vooruitstrevend idee kost altijd tijd en energie. Hoe fijn is het dan als u door de overheid gesteund wordt, met name op financieel gebied? Waarschijnlijk klinkt u dit als muziek in de oren. Maar hoe krijgt u dit voor elkaar? Wij praten u graag even bij.

Maak kennis met de innovatiebox

Veel ondernemers zijn niet of nauwelijks op de hoogte van de voordelen die zij uit hun eigen ideeën kunnen halen. Zo heeft de overheid speciaal voor innovatieve ondernemers de Innnovatiebox. Dit is een financieel voordeel dat u krijgt, als waardering voor uw vooruitstrevende plan. Een voorbeeld van zo’n voordeel is dat u dat u over uw innovatieve opbrengsten geen 25 procent vennootschapsbelasting betaalt, maar slechts maximaal 7 procent. Dat is nogal een verschil. Maar hoe komt u in aanmerking? En hoe maakt u optimaal gebruik van deze innovatiebox? Vanzelfsprekend moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u beschikken over een WBSO-verklaring. Met de WBSO-verklaring kunt u aantonen dat u de innovatie zelf hebt ontwikkeld. Verder moet uw onderneming belastingplichtig zijn in Nederland, hier vennootschapsbelasting betalen en moet u aantonen dat uw onderneming ook echt voordeel kan behalen met deze innovatie. Het zijn de eerste stappen naar de aanvraag van deze subsidie.

Zo pakt u het aan

Voor u gebruik kunt maken van de innovatiebox, moet u dus enkele zaken kunnen aantonen. Dit wilt u direct op de juiste manier doen, om geen onnodige tijd te verliezen. Dan is het aan te raden een professional in te schakelen, voor wie het aanvragen van de innovatiebox een dagelijkse bezigheid is. Denk aan de experts van 4-vision. Zij hebben de juiste contacten bij de Belastingdienst en maken samen met een plan om de aanvraagprocedure te doorlopen. En het mooiste? U betaalt pas bij goed resultaat. Dat loont dus altijd!

https://www.4-vision.nl/innovatiebox/