UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Hiervoor dient een serverkast

Het is niet vreemd dat ondernemers graag investeren in een kwalitatief goede serverkast. Vaak wordt de server binnen een bedrijf ook wel het hart van een onderneming genoemd. Waarom? Omdat hier alle belangrijke informatie doorheen gaat, verwerkt wordt en omdat hier netwerkverbindingen tot stand komen. Reden genoeg dus, om de server goed te beschermen. Hiervoor is de aanschaf van een kwalitatief goed serverkast, of patchkast, een goede eerste stap. Hiermee beschermt u niet alleen de server, het hart van uw onderneming. De serverkast heeft meerdere functies. Deze bespreken wij hierna.

De functies van een serverkast

We zeiden het al even, de serverkast beschermt uw server niet alleen door een robuuste buitenkant. Een goede serverkast staat namelijk stabiel en biedt optionele extra’s. Deze extra’s zijn bijvoorbeeld geluiddempende functie van de deuren en de ingebouwde koeling om de server niet te warm te laten worden. Die laatste is een aan te raden functie. Zeker omdat een server door hard werken oververhit kan raken. Een koeling kan ervoor zorgen dat de server geen schade ervaart van de hoge temperatuur.

Heeft u nog vragen?

Als we u alles in één blog moesten vertellen over de serverkast en de opties die hij biedt, dan bent u morgen nog aan het lezen. Juist daarom kan het soms lonen om persoonlijk contact op te nemen met de experts. Zij kunnen u namelijk precies vertellen welke soort patchkast het best bij uw specifieke wensen past. Denk hierbij aan de grootte van de patchkast, de extra’s en het merk dat voor u het best zijn werk doet. Op die manier verzekert u zichzelf van de voor u beste aankoop. Dat scheelt niet alleen tijd, ook een hoop frustraties in het geval u net die serverkast koopt waarvoor u later geen plaats bleek te hebben. Persoonlijk advies inwinnen kan dus nooit kwaad. De serverkastspecialisten helpen u dan ook graag door u te voorzien van passend advies en antwoord op uw vragen.

https://www.utp-kabel.nl/