UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Het geluk van reizen

Reizen deden we altijd al. Honderden jaren geleden reisden onze voorouders van hun woonplaats naar de grote stad. Ook onze ouders gingen wel eens op en neer. De weekendjes weg werden zomervakanties aan de zee. Natuurlijk gaat geluk niet altijd hand in hand met reizen. Denk bijvoorbeeld aan vluchtelingen, of lange afstandsrelaties, of de lange weg naar huis als je heel graag naar huis wilt. Toch staat het voor veel mensen ook gelijk aan vakantie, vrije tijd en eindelijk rust. Toch komt de groep die graag het avontuur opzoekt ook steeds meer in opkomst. Wat is er nou precies allemaal te doen en waarom is reizen zo geweldig?

Reizen en het avontuur hiervan

Vaak geeft het gevoel van vakantie een enorm fijn gevoel. Het avontuur van reizen brengt dit ook met zich mee. Je leert er veel van en je hebt verhalen voor het leven. Daarnaast krijg je ook meer kennis over de wereld en de problemen hiervan. Je ziet met eigen ogen het cultuurverschil en ervaart dit ook. Toch maakt het je vaak sterker. Ook kun je veel leren en veel ervaring krijgen op gebieden die je van te voren nooit had kunnen voorzien. Natuurlijk is reizen een groot woord en veel mensen worden bang van de kosten van reizen. Toch valt het enorm mee. Helaas zijn veel landen nog steeds enorm arm. Ook door inflatie is het soms enorm goedkoop. Als jij het land dan bezoekt ben je ineens rijk. Dat kan soms wel eens gekke situaties opleveren. Zo kan het zijn dat mensen naar je kijken en weten dat je rijk bent. Soms is dit grappig, soms is dit zielig. Toch wordt je er weer wijzer van. Het geeft je een besef van hoeveel je wel niet hebt. Hoe blij je kunt zijn met je leuke bestaantje in Nederland.

Auto of trein

auto-of-trein.nl is een blog dat in het teken staat van reizen. Reizen is ook iets moois wat je later je kids kunt meegeven. Een andere manier om de wereld een beetje meer te waarderen. Want wat is het soms zo ontzettend mooi!