UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Goudprijs per kilo vandaag

Goud is een edelmetaal dat al honderden, zelfs duizenden, jaren wordt beschouwd als een van de meest waardevolle materialen op aarden. Goud kan men typeren door eigenschappen als geleiding, de prachtige kleur ten opzichte van andere vaak grijskleurige of witte edelmetalen, de zachtheid van het materiaal, de reflectie van het licht en de schaarsheid van deze edelsteen. Deze schaarsheid is ook gelijk wat het zo’n uniek en waardevol product maakt. Er is veel vraag naar goud, maar het aanbod is niet oneindig. Goud is een natuurlijk product wat in de grond van de aarde te vinden is. Het kost veel tijd en mankracht om goud te winnen. Dankzij het altijd wisselende spel van vraag en aanbod heeft goud geen constante prijs per kilo. Dagelijks wisselt de prijs, deze prijsschommelingen worden bijgehouden in de zogenaamde goudkoersen.

 

Goud weergegeven in karaat 

De waarde van goud wordt weergegeven in karaat. Goud is namelijk een erg zacht materiaal, dit maakt dat men niet van puur goud bijvoorbeeld sieraden kan maken. Men heeft altijd andere materialen nodig om te mengen met het goud om er zo een bruikbaar product van te maken. Karaat houdt in hoeveel procent puur goud er in een product zit. Zo bevat een 8 karaat product ongeveer 33 procent goud en een 18 karaat product ongeveer 75 procent goud. Hoeveel procent en dus hoeveel (kilo)gram goud er in een object zit, bepaalt de waarde.

 

Als u wilt weten wanneer het beste moment is om uw goud te verkopen, kunt u het beste grafieken in de gaten houden met daarop de goudprijs per kilo. Deze goudprijs grafieken geven weer hoe veel goud op een bepaalde dag waard was. Door dit goed te analyseren kunt u met een beetje oefenen inschatten wat het beste moment is om uw goud te verkopen en de beste goudprijs per kilo te krijgen.