UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Ex floodlights: verlichting voor niet-doorsnee locaties

Een tl lamp weet iedereen wel te herkennen, en de meeste kunnen ook nog wel aardig uit de voeten wanneer het gaat om spotlights en buisverlichting. Maar wanneer ex floodlights ter sprake komt, geven veel mensen aan dat ze niet weten wat dat is. En dat is ook helemaal niet zo gek, want deze variant verlichting wordt voornamelijk gebruikt op speciale locaties. Benieuwd welke locaties dit zijn en waar ex floodlights precies voor worden gebruikt? Lees dan zeker nog even verder.

Op welke locaties vind je atex floodlights?

Atex floodlight is een echt begrip op zee, op het land, maar ook in gebieden met een verhoogd risico op explosies. En dit is precies de reden waarom bij weinig mensen een lampje gaat branden wanneer er wordt gesproken over ex floodlights. Bij locaties op zee moet je vooral denken aan olieplatforms en schepen. Wanneer we het hebben over ex floodlights op het land worden hiermee bijvoorbeeld havens bedoelt maar zoals net ook al werd benoemd ook gevaarlijke gebieden met een verhoogd risico op explosies.

Waarom kiezen voor atex floodlights?

Een schijnwerper van atex maakt gebruik van verschillende soorten lampen. Je kunt hierbij denken aan halogeen lampen van verschillende wattages, maar ook speciale lampen van metaalhalogenide.

Daarnaast doen deze lampen ook erg goed hun werk in grote ruimtes of grote oppervlaktes. Denk hierbij aan een grote loods of een grote parkeerplaats.

Floodlights of ex floodlights?

Naast ex floodlights kun je ook kiezen voor normale floodlights. Benieuwd naar de verschillen van deze lampen? Zoek dan zeker nog eens wat extra info op en vergelijk beide lampen met elkaar. Zo kom je er op een eenvoudige manier achter welke lamp nou het beste bij jou en jouw wensen past. Of dit nou de ex floodlight, of de floodlight is: een van beide zal vast en zeker voldoen aan jouw wensen.

 

http://www.zone-atex.nl/ex-floodlights/