UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Een kleine kerst

Kerst; het wordt door iedereen anders gevierd. De een is heel gelovig en viert de kerst traditioneel. Bijvoorbeeld door naar de kerk te gaan op alle dagen, veel te bidden en echt het feest te zien als een verering van de geboorte van Jezus. De ander is er dol op, maar niet per se uit geloofsovertuiging. Diegene houdt van de gezelligheid en warmte die bij Kerst komt kijken. Het belangrijkste hierbij is natuurlijk veel versiering, om het huis extra knus en gezellig te maken, een groot kerstdiner en natuurlijk heel veel familie.

Maar voor verreweg de meeste mensen is Kerst meer een verplicht nummer. Zij voelen niet veel voor kerst. Als ze al een kerstboom bestellen, kiezen ze vaak voor een kleine kunstkerstboom, zodat het onderhoud en de versiering niet teveel werk is. Het kerstdiner houden ze vaak klein. Met alleen het gezin of soms met een opa of een oma erbij. De cadeautjes worden ook klein gehouden; iedereen betaalt een cadeau voor 1 familielid, voor een laag bedrag. Kerstmuziek en kerstfilms worden ook alleen maar uit traditie opgezet, niet uit enthousiasme.

Maar nu met de COVID 19 crisis is ons leven heel onzeker. Mensen die risico lopen blijven veel thuis en ontvangen geen visite. Dat betekent dat de ouderen bijna niemand meer zien. Ineens missen we hen toch wel heel erg, nu we ze niet elke dag meer kunnen zien, als we willen. We weten ook niet wanneer dit voorbij is, het kan wel jaren duren voordat we hier helemaal klaar mee zijn. Vandaar dat veel mensen wensen dat ze er meer van hadden gemaakt, van de Kerst van 2019. Dat ze wel de hele familie bij elkaar hadden geroepen om het feest te vieren, zodat we hadden genoten van elkaar toen het nog kon. Omdat we dat misschien voor een lange tijd niet zullen kunnen.

https://www.xmasdeco.nl/