UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Een grafsteen in Alkmaar zoeken

Ik ben op zoek gegaan naar een grafsteen in Alkmaar voor mijn pas overleden oma. Ze op 6 februari 2018 helaas overleden aan ouderdom. Gelukkig heeft ze een mooi leven geleid en is ze in rust heengegaan. Toch wilde mijn familie haar herdenken door een mooie en uniek grafsteen uit te zoeken ergens. Ze had altijd al een speciaal plekje in onze harten berooft. Maar waar moesten we in hemelsnaam beginnen met zoeken?!

Unieke soorten grafstenen in Alkmaar

We gingen op zoek naar aanbieders van grafstenen in de omgeving van Alkmaar. De eerste paar aanbieders hadden niet iets waar wij naar zochten voor mijn oma. Maar al snel kwamen we bij Artea Grafmonumenten aan. We gingen kijken in de showroom en vonden de grafstenen erg persoonlijk en mooi gemaakt. Uiteindelijk kregen we een gesprek met één van de medewerkers van Artea. Hij vroeg ons waar we op zoek waren en naar een kort verhaal over mijn oma. Na het gesprek had hij een kleine schets gemaakt van een grafsteen die zo voor ons konden realiseren. Mijn moeder had meteen tranen in haar ogen. Ik zei ook meteen: ‘Dat is echt onze oma!’ Dus, we gingen in zee met Artea die de grafsteen van mijn oma zou maken.

Het leveren van de grafsteen

Na een tijdje kregen we een digitale versie van de grafsteen te zien en we waren er allemaal heel blij mee. Nadat we akkoord hadden gegeven ging de productie van start. Een paar weken later kregen we een melding dat hij klaar was en waar hij gebracht moest worden. Mijn vader gaf ze de locatie en we gingen er met z’n allen heen om de grafsteen te bewonderen. Iedereen vond het heel fijn dat Artea zelf de steen komt brengen en aanlegt. Dit scheelt ons weer heel veel werk.

Een prachtig plaatje

Het eindresultaat was echt geweldig. Het zonnetje scheen mooi op de steen en iedereen was geraakt door de mooie en unieke steen. Natuurlijk gaan we oma erg missen, maar met deze mooie grafsteen zullen we haar niet snel vergeten.

 

Wilt u ook een uniek grafsteen voor uw dierbare regelen? Kijk op de website www.arteagrafmonumenten.nl voor meer informatie.