UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Do’s en don’ts bij een website

Een website laten maken kun je natuurlijk uit handen geven. Dit scheelt een hoop werk en een goede websitebouwer weet precies waar die op moet letten om ervoor te zorgen dat jouw website niet alleen mooi en praktisch is maar ook goed vindbaar is. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is de teksten aan te leveren. Dit klinkt heel simpel maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij de inhoud van een website?

Meest gemaakte fouten op een website

Ook al ziet jouw website er nog zo mooi uit en is deze nog zo goed vindbaar, als mensen eenmaal op jouw website zijn is het heel belangrijk om hun aandacht vast te houden. Grote foto’s die moeizaam laden, onduidelijk zijn of niet aanspreken bij de doelgroep kan al reden voor een bezoeker zijn om de website te verlaten. Zet de website ook niet te vol met allerlei categorieën, subcategorieën, plaatjes, links en heel veel tekst. Houd het rustig en overzichtelijk. Zorg er ook voor dat alles er netjes uitziet en wees kritisch op de teksten. Soms heeft een potentiële klant alleen maar de website om jou op te beoordelen en als deze dan een slordige indruk maakt door bijvoorbeeld spelfouten, onvolledige of onjuiste informatie dan zal de bezoeker concluderen dat jijzelf of jouw bedrijf ook slordig is. Probeer zo duidelijk mogelijk uiteen te zetten wat voor product en dienst je aanbiedt en hoe je te werk gaat. Ga er niet vanuit dat bezoekers een e-mail sturen als ze nog vragen hebben. Waarschijnlijk gaan ze eerder naar een website van een concurrent als iets niet duidelijk is. Pas als jouw website ze heeft overtuigd zullen ze de moeite nemen om contact op te nemen.

Ergernissen van websitebezoekers

Om een goede website te bouwen is het handig om te weten wat de grootste ergernissen van websitebezoekers zijn. Uit onderzoek is gebleken dat problemen met inloggen de grootste ergernis is. Maar ook pagina’s die niet worden gevonden, onvindbare contactinformatie, mislukte downloads, foutmeldingen en steeds opnieuw informatie invoeren leidt tot grote ergernissen bij websitebezoekers. Als je deze ergernissen weet te voorkomen is de kans groot dat bezoekers op jouw site blijven en bezoekers ook daadwerkelijk klanten worden.