UTR Echt
Image default
Business / Business Services

De kosten van een rieten dak

Een rieten dak is natuurlijk erg mooi en tegenwoordig staat het ook voor status, maar wat veel mensen zich afvragen is: wat kost een rieten dak? Helaas kan een bedrijf u hier niet zomaar antwoord op geven, maar tegelijkertijd is dit ook positief. Het hangt namelijk van erg veel factoren af en u bepaalt dus gedeeltelijk zelf wat de prijs van uw rieten dak wordt.

Eerst wordt er gekeken naar de moeilijkheidsgraad, op het ene dak is het moeilijker riet te plaatsen dan op een ander dak. Als u allerlei dakkapellen en dakramen heeft dan kan dit meer tijd verschaffen en hetzelfde geldt voor een schoorsteen. Het is misschien ook wel logisch dat een landbouwschuur met grote rechte vlakken en met hier en daar een dakraam veel sneller is bedekt met een riet, dan een oude villa met meerdere dakramen en met weinig grote, rechte vlakken. Ook de ligging van het pand speelt hierbij een rol, want als het materiaal dichtbij het huis kan worden opgeslagen dan gaat het sneller, dan wanneer het materiaal verder weg opgeslagen moet worden.

Ook kan u een keuze maken uit het rietsoort, het is hierbij wel belangrijk dat je je altijd goed laat informeren door een rietdekker over welk riet het meest geschikt is voor uw woning. Elke rietsoort heeft namelijk weer een andere structuur en niet elke structuur is geschikt voor ieder dak. Zo heeft Nederlands riet een hele mooie fijne structuur, maar misschien past een grovere rietsoort juist wel weer beter bij uw woning. Een rietdekker heeft hier al ervaring mee en zal u hier dan ook goed antwoord op kunnen geven. u kan hierna altijd een offerte aanvragen, maar let daarbij wel goed op verschillende punten, zoals het rietsoort dat wordt omschreven, technische details, is het steigerwerk meegerekend? U wil natuurlijk niet voor onverwachte kosten te komen te staan.

http://www.rietwerk.nl/