UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Traceren van je auto

Het kopen van een gloednieuwe auto is niet goedkoop. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan altijd gebeuren. Om er zeker van te zijn dat de auto veilig is en je geen zorgen hoeft te maken, kun je een GPS Tracker aanschaffen. Met dit gps volgsysteem kun je de auto traceren en in de gaten houden waar het zich bevind. Wanneer je kinderen hun auto rijbewijs hebben gehaald en de auto willen lenen kan de tracker goed van pas komen. Je kan namelijk in de gaten houden waar ze naartoe gaan. Wanneer je zelfs dit nog niet vertrouwd, kan je deze tracker zelfs in het voertuig bouwen zodat je zeker weet dat het bevestigd blijft en het niet kan worden verwijderd.   

Hoe werkt dit volgsysteem nu? Er zijn een groep satellieten die radiogolven naar de aarde uitzenden, dit wordt ook wel het GPS netwerk genoemd. Het GPS Tracker zal deze signalen opvangen waarna de locatie van de auto wordt berekend. De uiteindelijk gegevens worden ook wel coördinaten genoemd. Via een SMS of een online platform worden deze coördinaten aan de eigenaar doorgegeven. Op deze manier kan je dus in de gaten houden wat je kinderen uitspoken met de auto.   

Als bedrijf kan je ook een GPS Tracker inschakelen voor buitendienstmedewerkers. Zo kun je de uren zien en vastleggen zonder dat zij dit hoeven verantwoorden. Als werknemer kan je exact zien waar het personeel is geweest, hoe laat en langs welke route. Aan de andere kant is dit ook een schending van privacy. Je bent als personeel misschien wel aan het werk voor een werkgever, maar zelfs op werk is dit een no go. Een GPS Tracker heeft dus veel voordelen maar ook een aantal nadelen. Weeg eerst af of een volgsysteem echt van toepassing zal moeten zijn binnen je bedrijf of huishouden en maak dan je keuze.  

https://mygpstracker.nl/