UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Bij EKH.nl volg je de beste opleidingen

Om de kwaliteit van de keuringen die worden gehouden te waarborgen heeft EKH.nl zelf opleidingen gemaakt waar ook eindtoetsen bij worden gegeven. Omdat de keuringen die worden uitgevoerd op het gebied van hijsapparatuur goed moeten worden gedaan, is het ook nodig om je goed op te leiden tot een keurmeester van gereedschappen voor hijsen of een keurmeester voor de kranen. Hiermee zorg je ervoor dat de keurmeesters goed te werk kunnen gaan en goed weten welke voorschriften er gelden waarop gecontroleerd moet worden. Wanneer de opleiding is behaald ontvang je een certificaat die alleen voor jou persoonlijk is. Hiermee kan je dan aantonen dat je een keurmeester bent die een opleiding heeft gevolgd bij EKH.nl

Keurmeester worden bij EKH.nl

Bij EKH.nl een opleiding volgen is wel de beste manier om een keurmeester te worden. Omdat zij de grootste partij zijn als het gaat over hijsapparatuur kan je hier ook de meeste kennis vinden en opdoen. Omdat de kwaliteit alsmaar moet blijven, dien je na het behalen van het certificaat periodiek nog terug te komen voor verschillende toetsen en voor bijscholing. Dit is ook wel nodig, omdat er iedere keer nieuwe voorschriften worden gemaakt en hier dien jij kennis van te hebben en dit te integreren in de keuringen die je uitvoert bij de bedrijven die in het bezit zijn van hijsapparatuur. Deze periode is vaak vijf jaar. 

Opleidingsduur en geldigheid

Je kunt een ongeldig volgen boven de haak, wat betekent dat je alleen de kraan mag keuren met je certificaat, of je volgt een opleiding voor onder de haak wat weer betekent dat je alleen de gereedschappen mag keuren. Boven de haak krijg je een opleiding waar een theorie- en een praktijkexamen in zitten verwerkt. Je mag hiermee 2 jaren keuren, inspecteren, onderhoud uitvoeren en je mag ook reparaties doen. Met een opleiding en certificaat voor onder de haak mag je dit doen voor een duur van een enkel jaar. Omdat de EKH.nl wil voorkomen dat de klanten die niet tevreden zijn aan gaan kloppen bij de geschillencommissie is het belangrijk dat de keuringen goed worden uitgevoerd. EKH.nl is een erkend keurbedrijf voor hijs- en hefmiddelen.