UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Beginnen met webdesign

 

Wanneer je een nieuwe business opent kan het lastig zijn te kiezen hoe je de webdesign moet regelen. Je kan gaan voor een extern bureau, je kan zelf webdesign leren en het op die manier regelen, of je kan gebruik maken van een website als Jimdo, die alles versimpelt en je op die manier een website laat bouwen. Maar hoe begin je eigenlijk met webdesign?

 

Het volgen van een cursus

Een goede manier om te beginnen met webdesign is om een webdesign cursus te volgen. Deze kun je op allerlei verschillende manieren volgen, van gratis online cursussen tot hele HBO opleidingen die over webdesign gaan. Aan te raden is om een lijst van gratis opleidingen af te volgen. Bijvoorbeeld de Google Analytics cursus; deze is gratis maar kan toch veel voor je betekenen. Zeker wanneer je wilt solliciteren voor een functie of aan een klant wil bewijzen dat je kennis in huis hebt heeft het nut deze certificaten te hebben.

 

 

 

Gewoon beginnen

Een andere manier om webdesign te leren is om simpelweg te beginnen en gaandeweg alles op internet op te zoeken dat je nodig denkt te hebben om een goed werkende website te maken. Als je bijvoorbeeld een probleem tegenkomt kan je de oplossing gewoon opzoeken op internet.

 

Meekijken met een ervaren webdesigner

Een andere mogelijkheid om in relatief korte tijd relatief veel te leren is om mee te lopen met een ervaren webdesigner terwijl deze een website maakt. Zo kan je meeprofiteren van alle uren die de ervaren webdesigner heeft gestopt in het leren van het vak. Wel is belangrijk om goed op te letten dat je niet blindelings alles overneemt. Elke webdesigner heeft namelijk zijn eigen trucjes, tips en workflow. De ene webdesigner is de andere niet, en vaak hebben webdesigners verschillende ideeën van hoe een goede website in elkaar steekt en hoe een goede website er uit ziet. Neem dus veel over van de ervaren webdesigner maar blijf ook je eigen manieren ontwikkelen.