UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Arbeidsdeskundig onderzoek

Een arbeidsdeskundig onderzoek is een oplossing voor de situatie dat een werknemer voor langere tijd arbeidsongeschikt is. Wat er bij een arbeidsdeskundig onderzoek wordt bepaald is of de desbetreffende werknemer zijn of haar eigen werk weer kan hervatten. Dit wordt onderzocht aan de hand van interviews die uitgevoerd worden door onze arbeidsdeskundigen en door het oordeel van de bedrijfsarts. Als de uitkomst van het arbeidsdeskundig onderzoek is dat de werknemer inderdaad zijn of haar werk weer kan hervatten, dan wordt er gekeken naar de mogelijkheid om dit bij de eigen werkgever te doen, met eventuele aanpassingen van het werk, of de mogelijkheid om passend werk bij een andere werkgever te zoeken. ADXpert doet al deze dingen bij een arbeidsdeskundig onderzoek voor uw werknemer, maar waarom zou u voor ADXpert moeten kiezen? (bekijk h

De voordelen van een arbeidsdeskundig onderzoek door ADXpert

ADXpert voert een arbeidsdeskundig onderzoek uit die snel en deskundig zal worden afgehandeld. Wat u van ADXpert kunt verwachten bij een arbeidsdeskundig onderzoek is het volgende. Nadat u een arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert heeft aangevraagd zal er binnen vijf werkdagen een onderzoek op locatie bij u zijn ingepland. Vervolgens wordt het arbeidsdeskundig onderzoek uitgevoerd door onze experts, waarbij deskundig en efficiënt gewerkt zal worden. Dan kunt u binnen vijf dagen na de uitvoering van het arbeidsdeskundig onderzoek een conceptrapport verwachten.

Het arbeidsdeskundig rapport

De arbeidsdeskundigen van ADXpert die zich bezighouden met het arbeidsdeskundig onderzoek schrijven een heldere en overzichtelijke arbeidsdeskundige rapportage waarbij u concrete en deskundige adviezen voorgeschoteld krijgt. U profiteert bij een arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert van een aantrekkelijke prijs, en een rapportage die UWV-proof is.

Wanneer een arbeidsdeskundig onderzoek?

Misschien bent u er nog niet helemaal zeker van wanneer een arbeidsdeskundig onderzoek nodig is. Een arbeidsdeskundig onderzoek moet u aanvragen wanneer u het antwoord zoekt op een aantal specifieke vragen. Een paar voorbeelden van deze vragen zijn: Is er zicht voor de werknemer op terugkeer naar de eigen werkplek? Is er een andere functie binnen uw organisatie voor de werknemer? Hoe staat het met de belastbaarheid van de werknemer? Kan het werk worden aangepast aan de mogelijkheden van uw werknemer? Een arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert kan antwoord geven op al deze vragen.