UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Wat kan ik verven met leerverf?

Steeds meer mensen besluiten om in plaats van nieuwe producten met een leren buitenkant aan te schaffen, een nieuwe laag verf aan te brengen op het leer. Voor het leer verven moet je echter wel een paar dingen weten. Ik zal in dit artikel een aantal dingen behandelen waarvoor je leerverf kan gebruiken.

Allereerst kan je leerverf gebruiken voor het verven van schoenen. Hiervoor heb je wel speciale schoenverf nodig. Bij het verven van je schoenen moet je eerst bepalen wat voor soort schoenen je hebt. Heb je schoenen van glad leer, dan zal de behandeling vrij gemakkelijk zijn, maar heb je schoenen van een ruw soort leer, zoals suède leer, dan zal er een stuk meer aandacht en vakmanschap vereist zijn. Het belangrijkste bij het verven van je schoenen is dat je het leer goed reinigt alvorens je de verf aanbrengt, omdat er anders stof deeltjes onder de verf vast zullen blijven zitten en dit zal de schoen er niet mooier op maken. Wanneer je de verf hebt aangebracht moet je deze goed laten drogen, want anders zal de schoen heel erg stuk worden. Ook moet de verf laagje voor laagje worden aangebracht en niet in één keer in een hele dikke laag, omdat de verf anders niet goed droogt en de schoen dus heel stug zal worden.

Het is ook mogelijk om leren stoelen en banken te verven en ze hiermee een nieuw kleurtje te geven. Denk hierbij aan stoelen en sofa’s in de woonkamer, maar ook aan bijvoorbeeld auto interieur. Het verven van deze objecten is vrij gemakkelijk, het is echter wel weer zeer belangrijk dat de objecten worden ontzien van stof en andere vuilresten. Het goed drogen is van minder groot belang omdat de stugheid van het materiaal niet heel erg hinderend is bij het gebruik, in tegenstelling tot schoenen.

 

https://www.leerverfshop.nl/