UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Wat is een WMO consulent?

Wat is een WMO consulent? Een WMO consulent is iemand die kijkt of een persoon of huishouden recht heeft op voorzieningen waardoor diegene langer thuis kan blijven. Hiermee worden meestal mensen bedoeld die op leeftijd zijn, die voorzieningen nodig heeft zoals een trap lift en een rollator.

Een WMO consulent heeft een aantal taken die hij moet volbrengen. Zo kunnen deze taken huis aan huis bezoeken zijn, onderzoek uitvoeren en het adviseren van de klanten. Dit alles om er voor te zorgen dat er zekerheid is over de toekomst van de persoon die betrokken is. Een WMO consulent moet het heel goed onderzoeken, omdat de ondersteuning betaald wordt door de geld dat van de gemeente komt Een andere naam voor WMO consulent is een WMO adviseur. WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze naam is tot stand gekomen door dat je mensen maatschappelijke ondersteuning levert.

Om een WMO consulent te worden, moet je een opleiding hebben gedaan op HBO niveau. Zo kun je de opleiding maatschappelijk werk volgen om dit te onder nemen.  Deze opleiding duurt vier jaar en zorgt er voor dat je veel leert als het gaat om sociaal werk.

Helaas is er een grote kans dat het werk van WMO consulenten wordt overgenomen door robotisering. De kans is ongeveer zeventig procent dat dit gebeurt, wat best wel een hoog percentage is. Een vacature WMO consulent is best moeilijk te vinden. Gelukkig is de opleiding maatschappelijk werk heel breed, dus je kan in elke richting gaan er mee op sociaal gebied.  Een WMO consulent vacature is iets dat je toevallig moet tegen komen. Je vindt het niet als je er naar op zoek gaat, omdat er steeds minder vraag naar is. Toch is er nog hoop. Door dat Nederland vergrijst, zijn er veel ouderen die dit advies nodig hebben. De technologie is misschien niet snel genoeg om dit bij te houden, dus WMO consulenten zijn dan hard nodig.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://professionalpartners.nl