UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Waarom een schone werkplek zo belangrijk is

Een werkplek die schoon is, is erg belangrijk. Eigenlijk is het nog belangrijker dan dat de meeste mensen het zich realiseren. Voor sommige werkgevers lijkt het een extra last om ervoor te zorgen dar een werkplek helemaal netjes is. Maar de schone werkplek is toch heel belangrijk. Het is belangrijk voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van werknemers. In dit artikel wordt er meer informatie gegeven waarom en worden er ook aandacht besteedt aan hulpmiddelen.

 

Hygiëne zeer belangrijk

De eerste reden waarom een schone werkplek belangrijk is, is hygiëne. Misschien zag je het al aankomen, maar dit belang wordt erg onderschat. Ten eerste is hygiëne op de bedrijfsvloer erg belangrijk omdat het een visitekaartje is. Het is een visitekaartje naar klanten, maar ook naar eigen werknemers. Wanneer je als bedrijf zijnde laat zien dat de gezondheid van andere mensen belangrijk is voor het bedrijf, draagt dat zeker bij aan het imago. Je kunt hierbij denken aan regelmatige schoonmaak, voldoende aanwezigheid van desinfecterende schoonmaakmiddelen en zeep. Bij een groothandel schoonmaakartikelen vind je de juiste producten. Rottend eten op de werkvloer is ook een no-go. Voor de gezondheid is het ook belangrijk om een goede hygiëne te hebben. Deze hygiëne is net zo belangrijk als gezond eten. Een schone werkplek, maar ook een schoon huis geven frisse en schone lucht. Het resultaat hiervan is dat een aantal allergieën verminderen. Er zijn twee dingen die vaak voor problemen zorgen: etensresten en huisvuil. Deze zorgen ervoor dat schimmels, bacteriën en mijten erop afkomen. Vervolgens nestelen deze beesten zich. Wat helpt is om ramen regelmatig open te zetten. Het openzetten van ramen zorgt voor een frisse wind.

 

Hygiëne echt niet het enigste

Er is meer. Misschien dacht je van niet, maar het is echt zo. Er zijn meer redenen die het belang van schoonmaken versterken. Werkzaamheden verrichten in een schone hygiënische omgeving zal de weerstand verbeteren. Het resultaat hiervan is dat er minder snel werknemers of bezoekers ziek zullen worden. Dit leidt natuurlijk tot minder ziekteverzuim. Hoe je het ook wendt of keert, de schoonmaak van een kantoorpand is gewoon superbelangrijk. Een vervuilde werkplaats is een broedplaats voor bacteriën. Terwijl schoonmaken goed is voor een verbeterde weerstand, is schoonmaken ook goed voor de productiviteit. Er zijn meerdere onderzoeken die aantonen dat productiviteit onder medewerkers hoger ligt wanneer de medewerkers in een ruimte werken die opgeruimd en schoon is.

 

Oplossing

Het is voor de hand liggend dat er voor een goede hygiëne, de juiste middelen nodig zijn. Er is een bedrijf uit Alphen aan de Rijn die als dynamische groothandel opereert. Het Alphense bedrijf verkoopt speciale reinigingsmiddelen, schoonmaakmachines, personal Care, vuilniszakken, toiletpapier, wegwerpartikelen, professionele schoonmaakartikelen en schoonmaakmiddelen en nog meer.

http://fayon.nl