UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Veiligheidstips bij het klussen

De veiligheid staat bij het klussen natuurlijk altijd voorop. Het is daarom belangrijk om op een aantal dingen te letten voordat je begint met het klussen. Zo kun je het voor jezelf veiliger maken wanneer je zelf aan de slag wil gaan met het klussen in- of buitenhuis. Met deze tips voor veiligheid kun je ongelukken voorkomen:

Ruim je werkplek op voordat je begint met klussen, maar ook tijdens het klussen. Hoe minder dingen er rondslingeren op de werkplek, hoe veiliger het voor jezelf en anderen is. Zo kun je namelijk niet over iets heen struikelen.

Wanneer je een klus uit moet voeren waar je een gasbrander voor nodig hebt, zorg er dan te allen tijde voor dat je een emmer water bij de hand houdt. Zo kun je snel handelen als er iets mis gaat tijdens het werken.

Als je een klus uitvoert waar je bijvoorbeeld gipsplaatschroeven of woodies schroeven voor moet boren, is het belangrijk dat je altijd recht achter het te boren gat staat. Daarnaast is het belangrijk dat je de boormachine met twee handen vasthoudt.

Zorg ervoor dat je werkplek goed belicht is. Ook moet de ruimte goed geventileerd zijn. Het is namelijk niet goed voor de gezondheid om bepaalde stoffen in te ademen. Wanneer je geen geventileerde in huis hebt, kan je eventueel in de tuin of ergens buiten te werk gaan.

Wanneer er sloopwerk uitgevoerd moet worden is het belangrijk om je goed te kleden. Draag bijvoorbeeld veiligheidsschoenen met verstevigde neuzen. Voor alle klussen geldt: draag beschermingsmiddelen waar nodig. Denk hierbij aan een veiligheidsbril en gehoorbeschermers.

Voordat je gaat klussen is het belangrijk om na te gaan of al je gereedschap voldoet aan alle eisen. Check hierbij bijvoorbeeld de scherpte van je zaag en stanleymes. Kijk ook of je apparatuur voldoet aan de vereiste CE-richtlijn. Deze CE-richtlijn kun je vaak vinden op het apparaat en anders op de verpakking van het apparaat.

https://www.bnvtools.nl/