UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Overstappen naar een andere energie leverancier

 

U wilt graag overstappen naar een andere energie leverancier. Hoe gaat u dan beginnen? In dit artikel lopen we rustig door alle mogelijke werkwijzen heen en wordt er geadviseerd hoe u bijvoorbeeld te weten komt wat de meest gunstige optie voor u is. Tot slot wordt er een overzicht gegeven van welke soort energie acties er allemaal zijn. Wilt u direct zelf alle opties bekijken en uw eigen oordeel geven? Ga direct naar de website van Energie Acties voor een overzicht van welke energie acties er zijn bij de het overstappen naar verschillende energie leveranciers.

 

Hoe moet ik beginnen?

U kunt allereerst voor u overstapt of gaat oriënteren wat de mogelijkheden zijn via online bronnen navragen of er bekenden zijn die toevallig al een energie leverancier hebben waar ze erg tevreden over zijn. Zodoende heeft u vast een idee wat een energie leverancier allemaal zou moeten leveren. Wanneer u dit heeft gedaan kunt u zelf online gaan oriënteren wat de verschillende aanbieders zijn. Hierbij is het belangrijk dat u goed in de gaten houdt wat het verschillen in aanbod zijn en wat u hierbij belangrijk vindt. Zo weet u zeker dat u uw keuze in elk geval in de basis voldoet aan uw eisen. Daarna komt de overstap aan op details in het aanbod van de geselecteerde mogelijke opties voor u.

 

Hoe weet ik wat gunstiger is?

Het is afhankelijk van de waarde die u hecht aan het aanbod van een energie leverancier waar u mogelijk naar overstapt om te bepalen of dat meer is dan bij de andere opties. Zomaar overstappen naar de goedkoopste is dus niet slim. Het is namelijk goed mogelijk dat het aanbod van een concurrent hetzelfde is, maar dat de energie actie die erbij hoort veel interessanter voor u is. De overstap naar die energie leverancier is dan voor u gunstiger.

 

Welke energie acties zijn er?

De acties die worden aangeboden bij een energie leverancier zijn doorgaans kortingen of cadeaus. Afhankelijk van de hoeveelheid diensten die u bij uw overstap gaat afnemen is de korting hoger of het cadeau groter. Bij slechts één dienst is de korting lager of de cadeaubon minder waardevol. Bij de afname van alle diensten kunt u doorgaans echter zelfs zeer waardevolle energie acties zoals een gratis tablet meepakken. Kies bij uw overstap dus ook voor een energie actie die u het meest interessant lijkt. Voor advies over het overstappen van energie leverancier en alle energie acties op de Energie Acties website!