UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Kartonnen dozen zijn echt overal

Kartonnen dozen zijn producten waar je nooit echt over nadenkt. Toch is de kans dat je ze elke dag ziet, erg groot. Kijk maar eens om je heen. Momenteel, zitten aan mijn pc op mijn kantoor zie ik bijvoorbeeld een kartonnen doos met printerpapier, een kartonnen doos van een TNT-pakket dat ik gisteren heb ontvangen en een kartonnen doos met wat kinderspeelgoed. De garage en de kasten zijn gevuld met dozen. Lege kartonnen dozen komen zo vaak voor in elke winkel, dat er meestal een speciale plek is ingericht om ze allemaal te verwerken. Of zelfs aangeboden worden om gratis mee te nemen. Karton is echt overal.

Kartonnen dozen hebben speciale eigenschappen

Welke speciale eigenschappen hebben kartonnen dozen die ze zo geliefd maakt? En waar komt al dat karton vandaan? Hieronder een klein inkijkje in het wonder van de kartonnen dozen!

De reden waarom karton zo populair is, is omdat het verschillende unieke eigenschappen heeft:

  • Een vel golfkarton bestaat uit drie vellen gewoon papier die aan elkaar gelijmd zijn met lijm van maïzena. Papier en lijm zijn relatief goedkoop, dus karton is goedkoop.

  • Karton is volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar.

  • Karton is ongeveer de helft lucht, waardoor het zeer licht voor zijn grootte.

  • Vergeleken met een vel papier is karton ongelooflijk stijf.

  • Karton heeft wat te geven, dus het zorgt voor een beetje vulling voor de spullen in de doos.

  • Karton is sterk en bestand tegen perforaties, maar is ook gemakkelijk te snijden met een mes.

  • Wanneer een doos wordt geplet, blijft hij eerder bij elkaar dan dat hij verbrijzelt zoals hout.

  • Kartonnen dozen kun je goed platvouwen, maar het is ook heel eenvoudig om de dozen weer in elkaar te zetten wanneer ze nodig zijn.

Kartonnen dozen hebben één nadeel

Het enige nadeel van kartonnen dozen is dat ze niet van water houden. Wanneer het karton nat wordt, wordt het vaak drassig en verliest het stabiliteit en kracht. Gelukkig geen al te groot nadeel, want de meeste in dozen die goederen verpakken worden bewaard in droge vrachtwagens, magazijnen, kasten en garages.

Neem gerust contact op met de Dozenhal wanneer u op zoek bent naar kartonnen dozen.