UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Fotobewerking is een hele klus

Als je denkt aan een fotograaf, dan denk je waarschijnlijk aan iemand die de hele dag met een camera om zijn of haar nek loopt. Foto’s maken, dat is wat een fotograaf doet. Misschien denk je bij je zelf wel dat het gek is dat al die fotografen zo onderhand niet eens helemaal gestoord worden van dat constante geklik dat uit hun camera’s komen. Echter, dit beeld van een doorsnee fotograaf is totaal niet juist. Achter de schermen gebeurt namelijk het meeste werk, net zoals bij bijvoorbeeld een film. Een film duurt gemiddeld tussen de anderhalf en twee uur, maar het duurt soms wel een jaar om die hele film te filmen en in elkaar te monteren.

 

Zo zit het eigenlijk ook met de foto’s van een fotograaf. Het is helemaal niet uitzonderlijk als een fotograaf twee uur bezig is met het bewerken van een foto. Stel je voor, als ze uiteindelijk 24 foto’s leveren, dan kunnen ze daar in totaal zomaar 48 uur mee bezig zijn geweest. Dat is gewoon een volle werkweek.

 

Toch lopen fotografen niet 48 uur per week foto’s te schieten. Nee, het meeste werk vind echt plaats achter een laptop die ze zelf laptop samenstellen gedaan hebben. Op de laptop bewerken fotografen hun foto’s namelijk na. Het is niet ongewoon dat een fotograaf gewoon een hele dag lang achter zijn of haar linux computer zit om de foto’s van een fotoshoot te bewerken. Die fotobewerking is een hele klus, maar is wel echt dé manier om je eigen stijl, smaak en kleuren aan een foto toe te voegen. Daarom is het ook heel leuk om foto’s te bewerken. Je kan iets helemaal manipuleren naar jouw eigen smaak en stijl. Zo ontwikkel je ook je eigen soort foto’s, bijvoorbeeld door altijd een zelfde soort kleuren te gebruiken. Op je laptop is alles mogelijk, er gaat een wereld voor je open als je je foto’s gaat bewerken.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/