UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Endodontoloog in Utrecht

Een tand of kies heeft één of meerdere (wortel)kanalen, wat ook wel pulpa wordt genoemd. Pulpa bestaat uit zenuwvezels en bloedvaatjes. Helaas kan het voorkomen dat er ontstekingen kunnen ontstaan, wat een probleem kan veroorzaken voor de tand, de kies of het kaakbot. Wanneer je klachten hebt dan kan een endodontoloog de uitkomst bieden. Woon je in Utrecht en ben je daarom op zoek naar een endodontoloog in Utrecht? In deze blog vertellen we je waar je terechtkunt.

Welke endodontoloog in Utrecht?

De endodontoloog in Utrecht die wij aanbevelen is Staalwijk Tandarts. Bij deze tandartspraktijk werken heel veel specialisten die je kunnen helpen op het gebied van endodontologie. Het is een apart onderdeel binnen de tandheelkunde. Een doorverwijzing naar een endodontoloog gaat vaak via een tandarts. Staalwijk Tandarts beschikt binnen de praktijk zelf al over een endodontoloog. Als je wordt doorverwezen naar de endodontoloog dan wordt er eerst een afspraak ingepland voor een consult. Het eerste consult neemt ongeveer 15 tot 30 minuten in beslag. Tijdens een consult worden jouw gegevens gecontroleerd, wordt het gebit onderzocht en er worden röntgenfoto’s gemaakt. Aan de hand hiervan worden de diverse behandelmethoden met jou besproken. Vervolgens wordt er een afspraak voor een behandeling ingepland.

Behandeling

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd onder de microscoop. Het duurt gemiddeld anderhalf tot twee uur per tand of kies. Het is voor de levensduur van uw tand goed dat er direct na de wortelkanaalbehandeling een goede vulling wordt gemaakt. Een jaar na de behandeling moet je weer langskomen voor een controle. Er wordt dan gekeken of de tand of kies helemaal vrij is van ontstekingen.

Meer weten over endodontologie?

Je hebt maar één gebit en daarom is een goede verzorging van groot belang. Heb je last van pijn door ontstekingen? Dan moet je hier niet mee blijven lopen, maar laat dit dan behandelen. Heb je nog vragen of wil je meer weten over endodontologie in Utrecht? Neem dan contact op met Staalwijk Tandarts en je wordt verder geholpen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

https://www.staalwijktandarts.nl/