UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Draadalg bestrijden met een vijverhandboek

Wilt u graag uw draadalg bestrijden? Bij Vijverhandboek begrijpen ze dat dit erg vervelend kan zijn en soms ook lastig om tegen te gaan. Op Vijverhandboek.nl kunt u alle informatie vinden over uw vijver zodat uw vijver schoon, fris en veilig blijft. Bent u nog niet eigenaar van een vijver en wilt u graag één (laten) aanleggen? Ook daar kunt u alle informatie over vinden in het handboek. Het handboek vestigd zich op vier diverse onderwerpen: ontwerp en aanleg, het inrichten van een vijver, het onderhouden van een vijver en het oplossen van problemen van uw vijver.

Indeling van het vijverhandboek

Op de site vindt u een navigatiesysteem bovenaan iedere pagina. In het grijze kader vindt u andere pagina’s die eventueel relevant zijn voor u of wat u misschien ook interessant vindt. Ook kunt u op diverse pagina’s de producten vinden die geschikt zijn voor dat bepaalde onderwerp. U kunt deze niet direct via de site kopen maar u wordt dan doorgeschakeld naar een specialist in het bepaalde product. Zo kunt u de relevante producten direct aanschaffen als u bijvoorbeeld een probleem heeft met uw vijver of als u tips wilt voor de inrichting.

Draadalg bestrijden

U vraagt zich misschien af hoe u het beste draadalg kunt bestrijden. Allereerst is het handig om te weten dat alleen het bestrijden van de aanwezige algen genoeg is – er is namelijk altijd een achterliggende oorzaak. U kunt dus het beste eerst er proberen achter te komen wat de oorzaak is van het probleem. Als u daar achter bent, kunt u de alg gaan uitroeien. De achterliggende oorzaak kan een te lage waterhardheid zijn maar ook dat er te weinig zuurstofplanten aanwezig zijn in uw vijver. Dit kan beide leiden tot een toename van de alg. U kunt de alg herkennen aan het uiterlijk – lange slierten die vaak groeien aan de vijverwand of tussen uw zuurstofplanten. De alg voelt vaak slijmerig en is zacht van structuur. U kunt het aanpakken door de algen te verwijderen uit de vijver. Dood daarna de restjes met een draadalgbestrijder en zorg er daarna voor dat u of uw waterhardheid verhoogd óf meer zuurstofplanten plaatst in uw vijver.