UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Buiten spelen voor ontwikkeling

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die veel buiten spelen met vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes socialer en sterker zijn dan de kinderen die voornamelijk binnen spelen. Helaas is het tegenwoordig zo dat de kinderen en kleuters steeds minder buiten spelen dan dat kinderen dat voorheen deden. Dit heeft diverse oorzaken. Een daarvan is dat de kinderen het vaak te druk hebben. Ze moeten tot steeds later naar school en hebben daarna verschillende sporten of clubs om naartoe te gaan. Daarna moet er snel gegeten worden en moeten de kinderen al weer bijna naar bed. Na het eten kan er niet altijd meer buiten gespeeld worden, vooral in de winter niet. In de zomer is dit nog wel mogelijk omdat het natuurlijk nog ligt is.

Daarnaast heeft ook niet iedere ouder de mogelijkheid om met de kinderen lekker buiten te gaan spelen. Sommige ouders hebben gewoon een fulltimebaan en gaan de kinderen naar de oppas. Daarnaast heeft ook niet iedereen de mogelijkheid om in eigen tuin de kinderen buiten te laten spelen. Wanneer men in een vrijstaand of rijtjeshuis woont is er vaak nog wel voldoende ruimte om de kinderen in de tuin te laten spelen. Maar wanneer je in een flat woont op een paar hoog dan gaat dit al vaak wat lastiger. Toch is er vaak wel een speeltuintje in de buurt. Dan komt het eropaan dat de ouders mee moeten naar de speeltuin want de kinderen kunnen vaak niet alleen. Echter de ouders die hebben vaak nog het een en ander te doen en er moet eten gemaakt worden. Het is op zulk soort momenten lastig om je kind voldoende buiten te laten spelen.

Mocht je er de ruimte voor hebben dan is het goed om je kinderen minimaal anderhalf uur buiten te laten spelen als zij thuiskomen van school. Het is voor de kinderen dan leuk dat ze genoeg te doen hebben wat ze leuk vinden. Houten buitenspeelgoed is een van de dingen die vaak in trek is bij de kinderen. Hierbij kan er gedacht worden aan een zandbak hout.

https://www.buitenspeelgoed.nl/