UTR Echt
Image default
Business / Business Services

Bewuster omgaan met energie

Het is langzamer hand echt tijd om met ze allen aan het milieu te denken. Er zijn immers ondertussen grote bosbranden in Australië wat het gevolg is van de grote vervuiling en een overmaten van plastic in de oceaan, waardoor het gedierte daar niet meer normaal in staat zijn daar te leven. Dus het wordt hoogste tijd dat iedereen een duurzamere leven gaat lijden. En dat kan door technieken van tegenwoordig. Zo zijn excuses waar je aangeeft dat het nog te vroeg is om je oude kachel te vervangen volkomen flauwekul. Zo bestaan er allerlei waterpompen op de markt. Deze zorgt voor een ergonomische aanpak van verwarmen binnen huis. Hierdoor hoef je niet meer op de dure aardgas te zitten wat over enkele jaren vrijwel onbetaalbaar wordt. Deze prijs komt niet voor niks aangezien de aanschafprijs van de waterpomp. Tevens is de waterpomp op lange termijn wel voordeliger waar jij natuurlijk baat bij hebt.

 

Er bestaan twee soorten waterpompen. De volledig elektrische waterpomp zorgt voor gasloos verwarmen. Door deze pomp is de cv ketel ook niet meer nodig aangezien het voor warm water en daarnaast voor verwarming zorgt. De andere waterpomp, genaamd de hybride waterpomp is de middenweg en gebruikt beide brandstoffen om het huis te verwarmen. In de laatste groep waterpompen wordt het huis verwarmt door middel van elektriciteit en springt de gasketel aan voor warm water. Voor bijvoorbeeld de douche heb je warmwater nodig wat dan deels goedaardig van de warmtepomp afkomt. Deze installatie is wel handig aangezien de huidige aangesloten cv ketel gewoon kan blijven functioneren. Daarnaast is de installatie erg makkelijk en heeft ook nog een goede invloed op de energierekening.

 

Kortom zijn beide waterpompen een goed alternatief voor volledig via gas te verwarmen. Het ligt nu aan u om de stap te maken tussen half of volledig schoon te verwarmen.

https://techneco.nl/