UTR Echt
Image default
Groothandel

Bak- en grillplaten; horeca apparatuur die aan geen enkele keuken ontbreken

Al het horeca meubilair en de horeca apparatuur die u nodig heeft, kunt u bij Horeca Megastore kopen. De groothandel biedt u een dusdanig uitgebreid assortiment, dat u er vrijwel elke benodigdheid voor een professionele keuken terugvindt. Bak- en grillplaten vallen onder horeca apparatuur die in elke professionele keuken aanwezig is. Ongeacht het type horecagelegenheid en de producten die u uw gasten serveert. Bak- en grillplaten gebruikt u voor het bereiden van vlees, vis, kip, groenten en nog veel meer. Op de website van dé specialist in horeca apparatuur en horeca meubilair vindt u het gehele aanbod, inclusief gedetailleerde productinformatie.

Het verschil tussen bakken en grillen

Waar op het gebied van horeca meubilair een armleuning meer of minder een groot verschil kan maken, kunnen schijnbaar kleine details ook in de horeca apparatuur een groot verschil maken. Voor bak- en grillplaten is dat ten zeerste het geval. Bakken betreft het bereiden van producten in een vloeibaar product. Grillen betreft het dichtschroeien van producten en is daarmee een vorm van roosteren. Het verschil met roosteren is dat u met een grill gebruik maakt van contactwarmte. U gebruikt aanzienlijk minder vetstof dan bij het bakken; in principe net genoeg om uitdroging te voorkomen.

Bakplaten en grillplaten: vormen en materialen

Tussen bak- en grillplaten bestaat wat fysieke kenmerken betreft een groot verschil. Bakplaten betreffen namelijk altijd gladde oppervlakken, terwijl grillplaten geribbeld zijn (of een rooster betreffen). Maakt u gebruik van een grillplaat, dan is het van essentieel belang dat deze goed wordt verwarmd alvorens de voedingsmiddelen erop worden geplaatst. Zo bereikt u het beste resultaat. Bij Horeca Megastore, die zich een van de specialisten op het gebied van horeca apparatuur en horeca meubilair mag noemen, vindt u bak- en grillplaten van diverse materialen. Zo heeft u de keuze uit roestvrij staal, gietijzer en chroom.