UTR Echt
Image default
Groothandel

De overwegingen bij het bouten en moeren kopen

Wilt u bouten en moeren kopen of een MIG lasapparaat kopen, dan dient u van tevoren goed na te denken over welk specifieke soort het beste aansluit bij uw werkzaamheden. Moeren en bouten vallen onder de zogeheten bevestigingsmaterialen. Met deze uiteenlopende producten kunt u verschillende bouwmaterialen met elkaar verbinden. Het benodigde type wordt bepaald door de te verbinden materialen en het gewicht waarmee u het wilt belasten. Primex B.V. biedt u een uitgebreid assortiment. Bouten en moeren kopen doet u daardoor, net als een MIG lasapparaat kopen, met groot gemak.

Het verschil tussen bouten, moeren en schroeven

Dankzij de grote verscheidenheid die Primex B.V. u aan bouten en moeren, maar ook aan schroeven en andere bevestigingsmaterialen biedt, vindt u altijd de perfecte middelen voor uw klus. Schroeven hebben een kop met een kruisje of een zogeheten sleuf. Hierdoor draait u ze eenvoudig vast. Dit kan zowel met een schroevendraaier of een boormachine. Om materialen aan elkaar vast te maken, gebruikt u bouten. U boort dan eerst een gat en steekt daar de bout doorheen. Een moer is nodig om de materialen vervolgens stevig bij elkaar te houden.

De verschillende materiaalsoorten

Bij Primex B.V. kunt u bevestigingsartikelen kopen die van staal of roestvrijstaal zijn gemaakt. Om specifieker te zijn: RVS A2 en RVS A4. RVS2 wordt het meest gebruikt voor ‘normale’ toepassingen. Met RVS A4 garandeert u zich van iets meer corrosiebestendigheid. Verzinkte schroeven zijn weliswaar sterker dan RVS, echter zijn ze wel een stuk gevoeliger voor roest en daardoor minder geschikt voor buitengebruik. Net als wanneer u een MIG lasapparaat wilt kopen, komen er bij het bouten en moeren kopen ook verschillende overwegingen kijken.

De lengte en de dikte van bevestigingsmaterialen

Wilt u een MIG lasapparaat kopen, dan dient u zorgvuldig na te gaan welke werkzaamheden u er precies mee wilt uitvoeren. Hetzelfde geldt als u bouten en moeren wilt kopen. De lengte en de dikte ervan zijn afhankelijk van onder andere het type materiaal dat u wilt verbinden en de draagkracht die u beoogt te bewerkstelligen. Met een maat van bijvoorbeeld M5 x 50 wordt een diameter van 5 millimeter en een lengte van 50 millimeter bedoeld. De lengte betreft overigens de werkende lengte, dus het deel van de bout of schroef dat in het materiaal verdwijnt.