UTR Echt
Image default
Groothandel

Interessante weetjes over vuurwerk bestellen in de regio Rotterdam

Bij Grootvuurwerk in de buurt van Rotterdam en Krimpen aan den IJssel kun je allerlei soorten vuurwerk bestellen. Wil je er tijdens oud en nieuw echt een show van maken met indrukwekkend vuurwerk? Dan ben je bij deze winkel aan het juiste adres. Kan jij niet wachten tot je weer kleurrijke spektakels in de lucht mag laten verschijnen? Of ben jij meer fan van duizendklappers die de bodem onder je voeten laat beven? Dan ben je vast geïnteresseerd in alles wat met vuurwerk te maken heeft. Lees in dit artikel een aantal interessante feiten over vuurwerk.

De geschiedenis van vuurwerk zoals wij het nu kennen

De eerste documentatie van vuurwerk komt uit China. Vuurwerk werd daar meer dan 2000 jaar geleden uitgevonden. China is de grootste producent en exporteur van vuurwerk ter wereld. 90% van al het vuurwerk is afkomstig van hier. Wil jij je vuurwerk bestellen in de buurt van Rotterdam en Krimpen aan den IJssel? Grote kans dat het vuurwerk in China is geproduceerd. Hier werd vuurwerk oorspronkelijk gebruikt om vele festiviteiten te begeleiden, boze geesten af te schrikken en welvaart te bevorderen.

Vuurwerkrecords en indrukwekkende evenementen met vuurwerk

De grootste vuurwerkraket woog 13 kg en werd in 2010 geproduceerd en gelanceerd in Portugal. Een record van 56.000 vuurwerkraketten werden tegelijk gelanceerd tijdens een grote opening van het UK Fireworks Championships, begeleid door wetenschapper Roy Lowry. Het grootste jaarlijkse vuurwerkevenement in Europa is het International Festival Concert Held in Edinburgh, Schotland, waarin een miljoen vuurwerksoorten in minder dan een uur worden afgestoken.

Organiseer je eigen vuurwerkshow

Kan je na het lezen van deze weetjes over vuurwerk ook niet wachten om zelf vuurwerk af te steken? Kies er dan voor om je vuurwerk bij Grootvuurwerk nabij Rotterdam en Krimpen aan den IJssel te bestellen. Hier vindt je siervuurwerk in allerlei kleuren, soorten en maten. Kies uit het ruime assortiment en stel zelf je eigen vuurwerkshow samen. Met het vuurwerk van deze winkel maak je er zeker een spektakel van!