UTR Echt
Image default
Energie

Goedkoper uit met je energierekening?

Overstappen met Easyswitch Energie Vergelijken

Veel mensen denken helaas nog steeds dat overstappen een grote klus is, waarin veel tijd moet worden gestoken. Misschien denk je zelf, maar mijn situatie is zo afwijkend dat het allemaal wel erg ingewikkeld wordt. Het kan zijn dat je zonnepanelen hebt of bijvoorbeeld een slimme meter hebt laten installeren. In deze blog laten wij je zien dat het overstappen eenvoudig is en niet lang hoeft te duren met Easyswitch Energie Vergelijken. Zo sluit jij je aan bij het voor jou best passende energiecollectief.

Schatten van je gebruik

De grootste speler in hoeveel je gaat betalen is natuurlijk je gebruik. Logisch, gebruik je minder, dan betaal je ook minder. Toch kan het lastig zijn precies in te schatten wat je jaarlijkse gebruik is. Om een goede schatting te maken moet je weten of je gas of elektriciteit verbruikt en hoe groot je huishouden is.

Gas of elektriciteit

Daarnaast maakt het uit of je enkel elektriciteit gebruikt of ook gas. Gas wordt voornamelijk gebruikt bij het verwarmen van je huis, het koken en voor het warme water. Het gebruik van gas voor deze zaken is echter duurder dan elektriciteit. Daarom zit in veel nieuwbouwhuizen vaak ook geen gasaansluiting meer.

Grote huishouden

Hoe meer mensen in een huis wonen, hoe meer energie er wordt gebruikt. Dit is vooral erg van invloed op de elektriciteit die je in totaal gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wasmachine en de wasdroger die beiden een keer extra draaien voor de grotere hoeveelheid kleren. Of de verlichting die in een extra kamer aanstaat. Of twee grote televisieschermen omdat er twee televisieprogramma’s tegelijkertijd op komen. Een minder groot effect heeft het aantal mensen op het gasverbruik, het huis moet immers toch worden verwarmd. Wel wordt er iets meer gas verbruikt voor bijvoorbeeld het douchen.

Vergelijken

Wanneer je al je gegevens hebt ingevoerd kom je bij een overzicht van alle aanbieders. Hier staan de prijzen, maar ook een eventuele welkomstkorting. Door op ‘Alle info’ te klikken kun je aanvullende voorwaarden lezen. Ook kun je hier lezen hoe andere klanten het bij deze energieaanbieder ervaren. Ook kun je er nog voor kiezen om alleen alle aanbieders van duurzame energie te vergelijken, dit doe je door te klikken op het ‘blad icoon’ naast de tekst ‘toon alleen duurzame producten’.